Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cetin loni utratil za poskytovatele internetu a televize Nej.cz 8,5 miliardy

Cetin
profimedia.cz
 ČTK

Celkem zhruba 8,5 miliardy korun dala loni skupina Cetin za nákup poskytovatele internetu a televize Nej.cz. Uvedl to server e15.cz. Část peněz pokryla úvěry Nej.cz. Předchozí vlastník Nej.cz - skupina Kaprain - tak podle serveru ve finále dostal přibližně 5,9 miliardy. Cetin patří do investiční skupiny PPF.

Reklama

Cetin oznámil koupi Nej.cz loni v dubnu. Cenu ale tehdy žádná ze stran obchodu nezveřejnila. Celková částka, kterou musel Cetin za Nej.cz zaplatit, tak vyplynula až nyní z účetní závěrky Cetinu za loňský rok, uvedl server.

PPF letos v červnu firmu Nej.cz podle e15.cz rozdělila na dvě části. Cetin, který vznikl v roce 2015 oddělením infrastrukturní části od operátora O2 Czech Republic, získal datovou síť dostupnou pro půl milionu domácností, tři datová centra a další infrastrukturu. Operátor O2, který rovněž patří do PPF, obdržel zákazníky Nej.cz. O2 za to Cetinu zaplatil 4,1 miliardy, píše server. „Tento krok současným zákazníkům Nej.cz do budoucna zpřístupní širší portfolio služeb a výhod,“ sdělil E15.cz k rozdělení firmy mluvčí Cetinu Ctibor Jappel.

Síť Cetinu zahrnuje podle informací na webu skupiny zhruba 20 milionů kilometrů párů metalických kabelů a 60 tisíc kilometrů optických kabelů po celém Česku. Firma provozuje telekomunikační síť pokrývající celé území České republiky, poskytuje také mezinárodní hlasové a datové služby víc než 200 operátorům po celém světě a má přes 3000 zaměstnanců.

Moneta Money Bank

Čistý zisk banky Moneta stoupl, pomohly levnější úvěry

Čistý zisk Moneta Money Bank v prvním pololetí 2024 vzrostl meziročně o 9,1 procenta na 2,7 miliardy korun. Provozní výnosy banky stouply meziročně o šest procent na 6,2 miliardy korun. Provozní náklady zůstaly stabilní na 2,8 miliardy korun, oznámila banka.

Přečíst článek

Reklama

Patrik Tkáč

Tkáč končí v čele J&T Banky. Jde řídit celou skupinu J&T

Patrik Tkáč (na snímku uprostřed) odchází z boardu J&T Banky. Nově bude řídit celé J&T univerzum.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme