Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chci předcházet problémům s přepravou, říká nový krizový manažer pražského letiště

Jiří Jarkovský
Se svolením Czech Airlines Handling
 nst
nst

Na to, aby na letišti nedocházelo k excesům se zavazadly má dohlídnout nový krizový manažer. Role se od prvního srpna ujme Jiří Jarkovský. Současný předseda představenstva Tomáš Svoboda podal rezignaci.

Reklama

Novým členem představenstva odbavovací společnosti Czech Airlines Handling (dceřiná společnost Letiště Praha) bude od prvního srpna Jiří Jarkovský. Jeho hlavním úkolem bude strategické plánování činností společnosti CSAH v kombinaci s nepravidelností provozu. 

Jarkovský bude ve své nové roli zejména pracovat s nepravidelnostmi provozu, se kterými se momentálně potýká většina evropských letišť, a to tak, aby na ně společnost Czech Airlines Handling dokázala včas reagovat a plánovat dle nich své personální kapacity.

Ilustrační foto

Letiště v Praze reaguje na problém s odbavováním zavazadel. Najme krizového manažera

Na to, aby na letišti nedocházelo k excesům se zavazadly má dohlídnout nový krizový manažer. Nastoupí v srpnu, jeho jméno ale dosud letiště nezveřejnilo.

Přečíst článek

Eliminace problémů

„Věřím, že se nám podaří předcházet situacím, které se staly v posledních dnech na pražském letišti. V současné chvíli bude mojí prioritou rychlá revize již přijatých operativních opatření a nastavení odbavovacích postupů tak, aby se eliminovalo opakování podobné situace. Společnost znám velmi dobře, a tak bude moje začlenění do představenstva, věřím, velmi rychlé,“ říká Jiří Jarkovský, který nastoupí do své funkce od 1. srpna, a to poté, co ukončí své závazky u svého aktuálního zaměstnavatele.

Reklama

Jarkovský se pohyboval v oblasti letectví už od roku 1995, kdy byl nejdříve vedoucím provozu a následně výkonným ředitelem úseků odbavení u Českých aerolinií. Následně se přesunul do společnosti Czech Airlines Handling jako člen představenstva, kde působil šest let pozici předsedy představenstva. Poslední čtyři roky zastává funkci předsedy představenstva ve společnosti DPOV, která je dceřinou společností Českých drah.

Změny na pozici deklarovalo letiště po problémech, které nastaly s odbavováním zavazadel v minulém týdnu, kdy z Prahy do cílových destinací odletělo devět letadel bez zavazadel. Těch v Praze zůstala více než tisícovka.

Další komplikace na ruzyňském letišti. Odboráři vyhlásili stávkovou pohotovost

Odborový svaz pozemní a letecké dopravy (OSPLD), který působí na pražském Letišti Václava Havla, vyhlásil stávkovou pohotovost. Platí ode dneška do odvolání nebo do případného přechodu na jinou formu protestu. Důvodem je dlouhodobé neodborné vedení ruzyňského letiště v personální oblasti a řízení lidských zdrojů, řekl místopředseda svazu Marek Sedlák.

Přečíst článek

Smartwings

Během prázdnin odbaví pražské letiště 3,5 milionu lidí. Dovolenkáři ušetří čas online check-inem

Letecká doprava je po pandemii covidu opět na vzestupu. Jen během prázdnin očekává pražské letiště odbavení 3,5 milionu osob. Letošní výhodou je možnost online check-inu i na chartertových letech.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

České aerolinie, ČSA, Letiště Václava Havla

Letiště Praha i ČSA patří k nejhorším na světě ve srovnání s konkurencí, říká žebříček AirHelp

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme