Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chris Voss v Praze: Špičkoví vyjednavači a lídři otevřou cestu k leadershipu budoucnosti

Chris Voss
Asociace vyjednávačů
 nst
nst

Světový leadership prochází krizovým obdobím. Vůdčí osobnosti upřednostňují vlastní výhody před prospěchem společnosti, ta ale není schopná na jejich mocenské a ekonomické zájmy reagovat.

Reklama

Krize vedení, absence elit, stoupající počet ozbrojených konfliktů, ekonomické i klimatické problémy, a nástup generace Z, jejíž postoje a hlavně činy získávají vliv – to budou témata druhého ročníku C-level konference v Lobkowiczkém paláci s názvem Lídři budoucnosti. Pozvání prezidenta Asociace vyjednavačů Radima Paříka přijaly přední osobnosti leadershipu, mezi nimi i špičkový vyjednavač Chris Voss, který v americké FBI vedl skupinu specializující se na mezinárodní vyjednávání s únosci a teroristy.

Vůdčí osobnosti současnosti selhávají, opravdové elity nepřicházejí, a společnost nedokáže najít shodu nad postupem či řešením. Dochází k polarizaci a vytrácí se empatie, nepřekonatelné spory vznikají na všech úrovních – mezi státy i uvnitř rodin. Přitom vyjednat dohodu neznamená s jiným postojem nutně souhlasit, ale porozumět mu a respektovat jej. Základ leadershipu budoucnosti je empatie i schopnosti naslouchat a vnímat ostatní jako sobě rovné. Také o tom budou mluvit řečníci na Pražském hradě 8. října 2024.

Druhý ročník tematické konference opět pořádá Podnikatelský klub Empiria 21 ve spolupráci s Asociací vyjednavačů. Tentokrát se experti na komunikaci, vyjednávání a vedení lidí zaměří na konflikty ve vedení států i firem, ekonomickou a klimatickou krizi, a generační obměnu.

Radim Pařík: Kamala zavedla demokraty do slepé uličky, teď je vede ven

Tento týden se uskutečnil celonárodní sjezd Demokratické strany v Chicagu. Kamala Harrisová byla očekávaně potvrzena jako prezidentský kandidát. Jako viceprezidentka se stala logickým nástupcem odstoupivšího Joe Bidena. Ale nenechala nic náhodě.

Přečíst článek

Reklama

„Jaká je budoucnost leadershipu a jak být dobrým leaderem? Aktuálně světový leadership prochází krizí, a důsledkem je, že vyostřené konflikty nejen hrozí, ale rovnou propukají. Společnost nenachází shodu nad možným řešením, a výrazně se polarizuje i za cenu nedozírných následků. Ukazuje se propast mezi mocí a kompetencí,“ říká Radim Pařík, prezident Asociace vyjednavačů a dodává: „Dobrý leader budoucnosti nadřazuje společenské hodnoty vlastnímu prospěchu. Naslouchá, ale nezaměňuje empatii se soucitem. A konsenzu nedosahuje nátlakem. Vzpomeňme historické chyby politiků, které vedly ke zničujícím konfliktům, ale také třeba současnou taktiku, jakou své cíle prosazuje generace Z.“

Hlavním řečníkem letošní konference bude spolu s Radimem Paříkem elitní americký vyjednavač Chris Voss, který během své služby v FBI vedl vyjednávání s teroristy i únosci. Nyní díky svým zkušenostem aktivně pomáhá firmám při nejtěžších obchodních vyjednáváních, kdy se celé společnosti ocitají v roli legálních rukojmích.

Pražský hrad u řečnického pultu přivítá i další významné osobnosti leadershipu. Bude jimi Pavla Gomba, výkonná ředitelka UNICEF ČR, prezident Hospodářské komory ČR Zdeněk Zajíček, David Vrba, CP&CO České spořitelny, Daniel Digoň, generální ředitel Atalian CZ nebo Jaroslava Rezlerová, generální ředitelka ManpowerGroup Česká republika. Prezident Asociace vyjednavačů Radim Pařík zakončí přednáškovou část celodenní konference v Lobkowiczkém paláci ukázkovým tréninkem empatického vedení lidí.

Tréninky vyjednávání ve Fascinating Academy s Radimem Paříkem

REPORTÁŽ z kurzu Radima Paříka, nejtvrdšího vyjednavače v zemi. Hodně emocí, jde se až na dřeň

I ti nejlepší vyjednávači světa musí na sobě celý život pracovat. Vyrazila jsem proto na trénink jednoho z nich, Radima Paříka, který patří nejen k české, ale právě i ke světové vyjednávací špičce. Chtěla jsem na vlastní oči vidět to, jak se mu zlepšují už zkušení vyjednavači přímo pod rukama podle metody hlavního vyjednavače FBI Chrise Vosse. Takhle vypadá Diamantový trénink z první řady.

Přečíst článek

Součástí konference je anketa Lídr budoucnosti. Veřejnost může nominovat a hlasovat pro takovou vůdčí osobnost, která podle ní splňuje požadavky leadershipu s ohledem na současnou i budoucí situaci naší společnosti. Anketa probíhá na webu konference c-level.cz.

Radim Pařík je jedním z významných spoluautorů bestselleru Chrise Vosse Empathetic Leadership, knihy o cestě mezi krizemi a konflikty, ve které Voss čerpal ze své praxe v americké FBI. Kniha se během pěti týdnů od vydání stala bestsellerem portálu Amazon. Část Jak vyhrát u jednacího stolu, jejímž autorem Pařík je, se věnuje strategiím na podporu empatie a efektivního vyjednávání. Radim Pařík je dále autorem knihy Umění vyjednat cokoliv a jediným českým zástupcem v prestižním Negotiation Clubu.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme