Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chytré brýle na obzoru? Meta jedná o podílu ve firmě Ray-Ban

Meta Platforms jedná o nákupu podílu ve výrobci brýlí Ray-Ban
ČTK
 ČTK

Americká internetová společnost Meta Platforms jedná o nákupu pětiprocentního podílu ve firmě EssilorLuxottica, která je mimo jiné výrobcem brýlí značky Ray-Ban, uvedl americký deník The Wall Street Journal (WSJ).

Reklama

Hodnota podílu by podle aktuální tržní hodnoty tohoto největšího světového výrobce brýlí mohla činit asi 4,5 miliardy eur (téměř 114 miliard korun). Tržní hodnota odpoledne přesahovala 88 miliard eur.

Meta, která je mateřským podnikem sítí Facebook a Instagram, s italsko-francouzskou firmou spolupracuje při výrobě chytrých brýlí Ray-Ban. Případná dohoda by podle agentury Reuters mohla Metě poskytnout další kontrolu nad plánem vývoje chytrých brýlí v době, kdy technologičtí giganti včetně Applu investují miliony do vytváření špičkových přístrojů založených na technologiích rozšířené a smíšené reality.

Francouzská společnosti Essilor a italská Luxottica se spojily v roce 2018. Největším investorem ve firmě je holding Delfin, který vlastní rodina zesnulého zakladatele společnosti Luxottica Leonarda Del Vecchia, s podílem téměř 33 procent.

Chytré brýle Ray-Ban Meta se začaly prodávat v roce 2021. Jsou důležitou součástí portfolia spotřebitelských produktů společnosti Meta.

Reklama

Člen investičního výboru J&T Arch Investments Pavel Hlaváček

Pavel Hlaváček z J&T Arch Investments: Pod správou již máme víc než 75 miliard

Fond J&T Arch Investments se stal největším fondem na českém a slovenském trhu. A stačily mu k tomu pouhé čtyři roky. Díky němu se mohou i drobní investoři pokoušet investovat do velkých soukromých společností, které jsou jinak doménou zejména Private Equity fondů. „Na růst fondu měla vliv také dlouhodobě budovaná infrastruktura v J&T Investiční společnosti. Pokud bychom měli fond budovat na zelené louce, tak by bylo velmi obtížné dosáhnout takového růstu v tak krátkém čase,“ říká člen investičního výboru J&T Arch Investments Pavel Hlaváček.

Přečíst článek

TikTok

Majitel TikToku je moc vlivný, musí dodržovat přísnější pravidla, rozhodl evropský soud

Čínská ByteDance neuspěla u soudu EU. Majitel TikToku je příliš silný a vlivný na to, aby se na něj nevztahovala přísnější pravidla pro technologické giganty, takzvané gatekeepery.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Vnímání luxusu se mění: prestiž nahrazuje minimalismus a zásady

Olívia Lacenová: Vnímání luxusu se mění. Prestiž nahrazuje minimalismus a zásady

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme