Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další zlevňování energií. ČEZ nabídne zákazníkům lepší ceny za elektřinu i plyn

Akcie ČEZ prudce klesly
ČTK
 ČTK

Energetická společnost ČEZ zlevní od začátku příštího roku dodávky energií pro celkem 1,7 milionu zákazníků. Cenu elektřiny na dobu neurčitou sníží o zhruba šest procent, cenu plynu o deset procent. Oproti začátku letošního roku půjde o zlevnění o stovky korun za spotřebovanou megawatthodinu, uvedla společnost ČEZ Prodej. Energie postupně zlevňují i další dodavatelé, například E.ON zlevní od října 150 tisíc klientů plyn o 12 procent.

Reklama

Zlevnění bude platit pro stávající i nové zákazníky bez závazku. Cena za dodávku plynu bez fixace tak u ČEZ domácnostem klesne od 1. ledna na 1346 korun za megwatthodinu (MWh) bez DPH. Cenu elektřiny bez fixace pak společnost sníží v nejběžnější sazbě D02 na 3388 korun za MWh bez DPH. Oproti začátku letošního roku tak bude MWh elektřiny levnější o 570 korun bez DPH a MWh plynu bude levnější o 440 korun bez DPH.

Generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec připomněl, že společnost zlevňovala i letos. U nefixovaných produktů dvakrát, u tarifů se závazkem třikrát. „Zároveň pokračujeme v naší dlouhodobé osvětové aktivitě zaměřené na energetické úspory. Naším cílem je pomoci lidem snížit spotřebu na minimum a zároveň jim nabídnout co nejvýhodnější cenu,“ uvedl Kadlec.

Ceny budou od Nového roku upraveny automaticky, zákazníci tak nemusí nic dělat, upozornila společnost.

Ceníky od začátku letošního roku postupně snižují i další dodavatelé. Od října, tedy na začátku topné sezony, zlevní plyn zhruba 150 tisíc zákazníků bez fixace společnost E.ON. Dodávka MWh plynu bude stát 1755 korun s DPH (1450 korun bez DPH), což je oproti dosavadním cenám o 12 procent méně. Půjde o druhé plošné snížení cen dodavatele, oproti začátku roku tak budou ceny plynu nižší o čtvrtinu. E.ON letos zlevňoval také své fixované produkty.

Reklama

Od začátku září zlevnila energie pro zhruba 700 tisíců odběratelů bez fixace také Pražská energetika. Ceny elektřiny v neděli klesly oproti původním ceníkům až o 20 procent, ceny plynu pak o 16 procent. Fixované i nefixované produkty letos postupně zlevňovaly například také innogy, Pražská plynárenská, Centropol, epet nebo Tedom. Dodavatelé postupně také nasazují nové dlouhodobé tarify.

Představa budoucí podoby největšího projektu na výrobu zeleného vodíku

Zelený vodík. Opěvované palivo nikdo nechce

Potenciál vodíku jako bezuhlíkového paliva vyvolává nekonečné nadšení. Od pouští v Austrálii a v Namibii až po větrem ošlehané úžiny Patagonie, firmy a vlády po celém světě plánují postavit skoro 1600 závodů na jeho produkci.

Přečíst článek

Google investuje 850 miliard dolarů do vybudování datového centra v Uruguayi

Google staví datové centrum v Uruguayi. Zainvestuje tam 20 miliard

Americká technologická společnost Google ze skupiny Alphabet plánuje otevřít datové centrum v Uruguayi. Hodlá do něj investovat více než 850 milionů dolarů (19,22 miliardy korun). 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Ceny energií půjdou dolů. ČEZ zlevní elektřinu a plyn

Ceny energií půjdou dolů. ČEZ zlevní elektřinu a plyn. Kterých zákazníků se to týká?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme