Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

DVTV míří na Slovensko. Hlavní tváří bude Miroslav Frindt, který odešel z RTVS

Moderátoři DVTV Daniela Drtinová a Martin Veselovský
ČTK
 ČTK

Na Slovensku vznikla pobočka české internetové televize DVTV. Jejím hlavním představitelem a tváří bude bývalý redaktor veřejnoprávního slovenského rozhlasu a televize Miroslav Frindt, který to potvrdil listu Sme.

Reklama

„Chceme poskytovat obsah nezávislý na sponzorech, partnerech, investorech a reklamě. Tak jako česká, i slovenská online televize DVTV bude závislá výlučně na podpoře diváků, abychom mohli dělat kvalitní žurnalistiku, ptát se každého stejně, mít na každého stejný metr,“ uvedl Frindt.

Ve veřejnoprávní stanici na Slovensku Frindt působil čtvrtstoletí. Řekl, že odchod z RTVS zvažoval po loňských parlamentních volbách a že k rozhodování mu pomohlo i to, že nebyl obsazován do prémiových moderátorských pořadů.

Frindt patří ke kritikům nového zákona o veřejnoprávní Slovenské televizi a rozhlasu (STVR), který na začátku července zrušil RTVS a nahradil ji právě STVR. V praxi se zákon kromě změny názvu stanice projevil hlavně tím, že ve funkci předčasně skončil poslední ředitel RTVS. Podle nespokojených zaměstnanců stanice a opozice chce vláda novým zákonem ovládnout toto veřejnoprávní médium.

DVTV patří v Česku k nejúspěšnějším mediálním projektům posledních let. Vznikla jako zpravodajská televize kolem bývalých moderátorů České televize Daniely Drtinové a Martina Veselovského. Spuštěna byla 27. května 2014. V roce 2015 projekt DVTV ovládl anketu Křišťálová lupa - Cena českého Internetu.

Reklama

Češi v rámci V4 nejméně podporují vstup Ukrajiny do EU

Průzkum: Ukrajinci jsou pro Čechy přítěží. Maďaři si zase myslí, že za válku může Západ

Rychlý vstup Ukrajiny do Evropské unie má ze čtyř zemí visegrádské čtyřky (V4 - Česko, Maďarsko,Polsko a Slovensko) nejnižší podporu v Česku. V ČR si zároveň největší podíl obyvatel ze zemí V4 myslí, že ukrajinští uprchlíci představují pro jejich zemi zátěž. Vyplývá to z analýzy bratislavského nevládního Institutu pro veřejné otázky (IVO) na základě průzkumů z konce loňska, jejíž výsledky IVO představil novinářům.

Přečíst článek

Ministryně kultury Martina Šimkovičová

„Černý den pro mediální prostor“. Slováci schválili kritizovaný zákon o televizi a rozhlasu

Slovenská sněmovna večer hlasy vládních poslanců schválila nový zákon o veřejnoprávní Slovenské televizi a rozhlasu (STVR), který opozice označila za prostředek k ovládnutí stanice nynějším kabinetem premiéra Roberta Fica.

Přečíst článek

Primátor Bratislavy Matúš Vallo

Primátor Bratislavy: Praha je pro nás inspirací, ze slovenské metropole chci udělat bezpečné město

Architekt, muzikant a politický aktivista Matúš Vallo už téměř šest let jako primátor Bratislavy mění slovenskou metropoli k lepšímu. Tu trápí obdobné problémy jako Prahu, třeba nedostatečná výstavba bytů a jejich ceny. V čem by se mohla bývalá federální metropole vzájemně inspirovat? „Prahou se inspirujeme už dlouho, od přípravy publikace Plán Bratislava, po zkušenosti s přípravou revitalizace velkých brownfieldů, v Praze zejména bývalých nádraží,“ říká Matúš Vallo v rozhovoru.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Slovenský premiér Robert Fico

„Vše při starém“. Fico nevyužil proslovu ke zklidnění situace ve společnosti, píší slovenská média

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme