Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

E-shop Notino vyrostl o 28 procent. Dělá miliardový obrat, v eurech

E-shop Notino vyrostl o 28 procent. Dělá miliardový obrat, v eurech
Profimedia
 ČTK

Notino má za sebou další úspěšný rok. Obrat internetovému prodejci kosmetiky a parfémů vzrostl o víc než pětinu. Největší obrat dělá v Polsku. Klíčovým trhem je ale také Itálie. Notino zároveň usiluje o to se etablovat i ve Francii, v kolébce parfémů.

Reklama

Prodejce kosmetiky a parfémů Notino za uplynulý finanční rok, který trval od května 2023 do dubna 2024, meziročně zvýšil obrat o 28 procent na přibližně 1,34 miliardy eur (asi 33,7 miliardy korun). Český trh se na obratu podílel ze 14 procent. Firma to uvedla v tiskové zprávě. V účetním roce 2023/2024 odeslala 26 milionů balíčků, což byl meziroční nárůst o pětinu.

Klíčové trhy 

Původem česká firma Notino působí na 27 evropských trzích. Tržby jí vzrostly ve všech zemích, přičemž nejvíce - zhruba dvojnásobně - v Estonsku, následovalo Švýcarsko s růstem o 82 procent. Největším zahraničním trhem je pro Notino Polsko, které se na obratu podílelo z 15 procent.

„Itálie patří mezi naše klíčové trhy, na obratu se podílela z 8,6 procenta. Díky otevření tamního nového distribučního centra jsme výrazně zefektivnili doručení zásilek nejen v Itálii, ale i v dalších zemích jižní Evropy,“ uvedl generální ředitel společnosti Zbyněk Kocián. Letos firma otevřela další distribuční centrum v polském Gluchówě. Notino provozuje také kamenné prodejny, v sedmi zemích jich má 26.

Reklama

Nejvíce balíčků, tedy 138 tisíc, české Notino v uplynulém účetním roce odeslalo 18. prosince. Oproti dennímu průměru to byl asi dvojnásobek. „Technologicky se přizpůsobujeme tak, aby bylo Notino odolné a připravené na kontinuální růst. Musíme si uvědomit, že se zvýšeným objemem objednávek se zvyšuje i nápor na naše interní IT systémy a logistiku,“ řekl Kocián.

Společnost v roce 2004 pod názvem Parfums.cz založil podnikatel Michal Zámec. Z informací v poslední účetní uzávěrce ve Sbírce listin k finančnímu roku 2022/2023 vyplývá, že jejím plným vlastníkem je firma Notino Limited se sídlem na Kypru.

Šéfka Zásilkovny Simona Kijonková končí. Oceňovanou manažerku čeká role investorky

Šéfka Zásilkovny Kijonková končí. Vrhne se na investice

Oceňovaná manažerka a zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková končí s podnikatelskými aktivitami. Po exitu ze skupiny Packeta ji čeká především dráha investorky.

Přečíst článek

Notino míří do kolébky parfémů. Francii hodlá obsluhovat ještě letos

Notino míří do kolébky parfémů. Francii hodlá obsluhovat ještě letos

I přes krizi beauty byznys jen kvete, ukazují výsledky e-shopu Notino. Prodejce parfémů a kosmetiky v posledním finančním roce rostl obratově o třetinu na více než miliardu eur (asi 23,8 miliardy korun). Před sebou má velké cíle. Ještě letos by chtělo expandovat do kolébky parfémů - Francie.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme