Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fait prodal Kordcarbon, poslední firmu z jeho prvního fondu

Igor Fait, miliardář
poskytnuto Jet Investment
 ČTK

Skupina Jet Investment brněnského podnikatele Igora Faita prodala společnost Kordcarbon, která ve Strážnici na Hodonínsku vyrábí uhlíkové a hybridní tkaniny. Novým majitelem je firma Havel Composites. Cena obchodu zůstala neveřejná.

Reklama

Jet Investment Kordcarbon vlastnila prostřednictvím private equity fondu Jet 1. „Výrobu high-tech uhlíkových tkanin jsme založili v roce 2014 na zelené louce, vznikla jako spin-off dalšího z našich podniků, Kordárny Plus, úspěšně exitované v roce 2018. Dnes je Kordcarbon etablovanou a stále rostoucí společností, tkanina Kordcarbon se vyváží do celého světa,“ uvedl projektový ředitel Jet Investment Jan Sklenář.

Exitem z Kondcarbonu Fait definitivně dopsal příběh jeho prvního prvního private equity fondu. Kordcarbon byl totiž poslední firmou v tomto fondu, poznamenal server E15.

Kordcarbon loni podle výroční zprávy umístěné ve Sbírce listin vykázala čistý obrat 77,6 milionu korun, hospodaření zakončila se ziskem 2,6 milionu korun. V podniku ve Strážnici na Hodonínsku zaměstnává 15 lidí. 

Firma Havel Composites je výrobcem a distributorem chemických směsí, tkanin, sendvičových pěn a dalších produktů pro kompozitní výrobu zaměřenou na letecký a lodní průmysl, automotive, stavebnictví, sportovní odvětví a další. Na trhu působí více než 30 let, sídlí ve Svésedlicích na Olomoucku. V loňském roce firma podle výroční zprávy vykázala čistý obrat 120,7 milionu korun, hospodaření zakončila se ziskem 12,8 milionu korun. „Práce s kompozitními materiály je můj celoživotní příběh. Nejen tkaniny prodávat, ale být součástí samotné produkce a přinášet na trh inovaci v oblasti kompozitů je pro mne výzva. Koupí Kordcarbonu si svůj sen plním,“ uvedl majitel Havel Composites Miroslav Havel.

Reklama

Obě strany se dohodly, že cenu transakce nezveřejní, uvedla skupina Jet Investment na svých webových stránkách.

Výroba nanoroušek ve společnoati Batist Medical

Brněnský miliardář Fait kupuje další firmu v potížích, tentokrát výrobce roušek

Investorem a vlastníkem zkrachovalého dodavatele a výrobce zdravotnických materiálů Batist z Červeného Kostelce na Náchodsku bude brněnská investiční společnost Jet Investment finančníka Igora Faita. Jet Investment vyhrála výběrové řízení na investora, které v rámci své insolvence zorganizovala skupina Batist. Finanční parametry vstupu investiční firma neuvedla. Batist má od června od věřitelů i soudu povolené řešení svého úpadku reorganizací.

Přečíst článek

Igor Fajt, Jet Investments

Brněnský miliardář chce vytvořit největší fond na investice do firem

Nový fond Igora Fajta chce získat osm miliard korun a kupovat průmyslové podniky v Česku i Polsku a Německu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme