Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FTMO, CityZen, Woltair a další. V žebříčku 500 nejrychleji rostoucích technologických firem je 32 z Česka

FTMO, CityZen, Woltair a další. V žebříčku 500 nejrychleji rostoucích technologických firem je 32 z Česka
FTMO, užito se svolením
 ČTK

V žebříčku 500 nejrychleji rostoucích technologických firem Evropy, Afriky a Středního východu se umístilo 32 českých podniků. Největší zastoupení má Británie, ze které pochází 81 firem. Vyplývá to ze zprávy společnosti Deloitte, kterou firma zveřejnila na svém webu.

Reklama

Nejúspěšnější českou firmou v žebříčku je společnost FTMO, která se zabývá obchodováním s cizím kapitálem, a to na 17. místě s růstem výnosů za poslední tři roky o 5815 procent. Následuje výrobce chytrého oblečení CityZen na 24. místě s růstem o 5160 procent a na 58. místě je dodavatel energetických systémů Woltair s 2895 procenty.

Marek Vašíček (vlevo) a Otakar Šuffner začínali podnikat při vysoké škole, dnes má jejich firma FTMO miliardové zisky.

Dva spolužáci z VŠE vybudovali miliardovou firmu. Jejich FTMO otevírá cestu na burzu

Marek Vašíček a Otakar Šuffner začínali podnikat při vysoké škole, dnes má jejich firma FTMO miliardové zisky. Dle žebříčku Deloitte Technology Fast 50 jde o jednu z nejrychleji rostoucích firem v regionu. Mezi roky 2021 a 2022 zvýšila tržby o 30 procent, tedy na 3,9 miliard korun. Poslední dostupný zisk je z roku 2021, a to 1,7 miliardy korun. Je tu další díl seriálu Young Money Patrika Borýska.

Přečíst článek

V žebříčku jsou dále tuzemské firmy jako Knihobot, Iterait, IP Fabric, Skladon, Whalebone nebo Protein, které rostly o více než 1000 procent.

Program Deloitte EMEA Fast 500 je oborovou soutěží, ve které se jako určující kritérium pro konečné pořadí zohledňuje míra růstu v tržbách. Finální seznam byl sestaven z firem přihlášených do programů Technology Fast 50 v relevantních regionech.

Reklama

Do kompletního žebříčku byly zařazeny společnosti ze 30 států podnikající v devíti různých odvětvích. Oceněné společnosti průměrně vyrostly v tržbách o 1931 procent, přičemž 175 firem dokázalo růst v tempu vyšším než 1000 procent. Absolutním vítězem soutěže se stala finská společnost Metacore, která se specializuje na vývoj mobilních her. Mezi roky 2021 až 2023 zaznamenala nárůst o 89 319 procent.

Společnosti musely například vykázat v posledních třech letech provozní výnosy nejméně 50 tisíc eur a provozní výnosy v běžném roce minimálně 100 tisíc eur. Pro umístění bylo v letošním ročníku potřeba vyrůst minimálně o 315 procent.

Alzheon Martina Tolara získal dalších 100 milionů dolarů. Lék na Alzheimera by mohl být na trhu již příští rok

Společnost Alzheon, za níž stojí český vědec Martin Tolar, finišuje třetí fázi testování svého prostředku ALZ-801. Ten by měl mít výrazný vliv na snižování dopadů Alzheimerovy choroby zejména u mladších pacientů. Nyní Alzheon získal v nejnovějším kole financování dalších 100 milionů dolarů. „Díky této investici máme dostatek prostředků na ukončení poslední fáze testování našeho léku,“ uvedl Martin Tolar.

Přečíst článek

Renáta Kellnerová

Bohatí bohatnou. V Česku žije nejvíc dolarových miliardářů v historii

Energetická krize přinesla razantní nárůst majetku Daniela Křetínského. Většinový vlastník EPH přeskočil Pavla Tykače a Karla Komárka a stal se druhým nejbohatším Čechem a s majetkem 210,9 miliardy se dotahuje na Renátu Kellnerovou s rodinou. Uvádí nejnovější žebříček nejbohatších Čechů magazínu Forbes.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Jakub Höll vede tým operačních rizik pro ČR v Deloitte

Malé firmy si často myslí, že pro hackery nejsou zajímavé. Útoky přitom míří i na ně, říká Jakub Höll z Deloitte

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme