Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

GasNet se loni propadl do ztráty 300 milionů. O rok dřív měl zisk skoro dvě miliardy

GasNet se loni propadl do ztráty 300 milionů. O rok dřív měl zisk skoro dvě miliardy
ČTK
 ČTK

Největší distributor plynu v Česku, jehož většinový podíl nyní kupuje polostátní energetická skupina ČEZ, se v loňském roce propadl do ztráty více než 303,5 milionu korun. Předloni GasNet zaznamenal čistý zisk přes 1,89 miliardy korun. Meziročně zhruba o šest procent klesly i tržby podniku, činily 13,5 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti, která je zveřejněná ve Sbírce listin.

Reklama

ČEZ se letos na jaře dohodl se společností Macquarie Asset Management na odkoupení 55,2 procenta podílu v GasNetu. Zaplatí za něj 846,5 milionu eur, tedy přes 20,9 miliardy korun. Akvizici ještě musí schválit regulační orgány.

Čerpací stanice plynárenské společnosti GasNet

ČEZ posiluje na trhu s plynem. Koupil většinu ve společnosti GasNet

Polostátní energetická skupina ČEZ koupila 55,2 procenta podílu v české plynárenské společnosti GasNet, která provozuje v ČR distribuční síť.

Přečíst článek

GasNet zajišťuje dodávky zemního plynu domácnostem a firmám na celém území ČR kromě Prahy a Jihočeského kraje. Spravuje 65 tisíc kilometrů plynovodů, má více než 2,3 milionu zákazníků. Drží přibližně 80procentní podíl na distribuci plynu v Česku.

Tendr století. Kolik jaderných bloků Česko postaví? Jasno bude do konce prázdnin

Tendr století. Kolik jaderných bloků Česko postaví? Jasno bude do konce prázdnin

Vláda bude mít do konce srpna jasno, kolik jaderných bloků se v Česku bude stavět na základě současného tendru na jejich budování. Na konferenci Česko na křižovatce II to dnes v Praze řekl premiér Petr Fiala (ODS). V současném tendru podaly francouzská firma EDF a jihokorejská KHNP nabídky na jeden až čtyři bloky.

Přečíst článek

Reklama

Akcie ČEZ prudce klesly

Zhoršení výhledu ČEZ nemá dopad na akcie firmy

Trh s klidem přijal včerejší zprávu ratingové agentury Moody's, která zhoršila výhled hodnocení úvěrové spolehlivosti české energetické společnosti ČEZ ze stabilního na negativní. Není to kurzotvorná informace, hodnotí analytici.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme