Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Gen Digital, majitel antivirů od Avastu, hlásí silné čtvrtletní výsledky

Gen Digital, majitel antivirů od Avastu, hlásí silné čtvrtletní výsledky
iStock
 ČTK

Éra rostoucího množství úniků dat a sofistikovaných podvodů, navíc umocněných generativní AI, si žádá spolehlivou antivirovou ochranu. Z toho těží i nástupce Avastu, firma Gen Digital. V prvním čtvrtletí zvýšila provozní zisk na 13,25 miliardy korun.

Reklama

Antivirová společnost Gen Digital, vzniklá spojením americké NortonLifeLock a českého Avastu, zvýšila v prvním čtvrtletí končícím v červnu provozní zisk o 3,5 procenta na 564 milionů dolarů, tedy zhruba 13,25 miliardy korun. Tržby stouply o dvě procenta na 965 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 22,68 miliardy korun. Firma to v pátek oznámila v tiskové zprávě.

Představenstvo Genu zároveň potvrdilo kvartální dividendu 0,125 dolaru na akcii. Dividenda na roční bázi představuje hrubý dividendový výnos dvě procenta. V druhém čtvrtletí fiskálního roku společnost očekává celkové tržby v rozmezí 965 až 975 milionů dolarů.

Objem fakturace (tzv. bookings) dosáhl výše 913 milionů dolarů, což je růst o tři procenta. „Z rostoucího množství úniků dat a sofistikovaných podvodů, navíc umocněných generativní AI, je jasné, že každý potřebuje pomoc, aby zůstal on-line v bezpečí. Jako lídr v kyberbezpečnosti se plně soustředíme na poskytování inovativních, snadno použitelných technologií a řešení, která jsou vždy o krok napřed před dynamickým prostředím hrozeb a splňují skutečné potřeby lidí po celém světě,“ uvedl generální ředitel společnosti Vincent Pilette.

Do portfolia společnosti Gen patří značky Norton, Avast, LifeLock, Avira, AVG, ReputationDefender a CCleaner. Firma produkty a služby v kybernetické bezpečnosti, ochrany soukromí a identity poskytuje téměř 500 milionů uživatelů ve více než 150 zemích. Akcie firmy se rok obchodují ve Spojených státech na technologické burze Nasdaq.

Reklama

Avast založili v roce 1988 čeští výzkumníci Eduard Kučera a Pavel Baudiš. Firma se stala jedním z průkopníků v oboru počítačového zabezpečení díky bezpečnostním programům pro počítače i mobilní zařízení.

Ondřej Vlček končí jako prezident Gen Digital

Ondřej Vlček končí jako šéf technologického gigantu Gen Digital

Zůstane členem představenstva. Důvodem jeho odchodu je úspěšné dokončení fúze Avastu a NortonLifeLock, ze kterých Gen Digital vznikl. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Přečíst článek

Úspěch byl jen začátek. Jak se o své peníze stará dolarový miliardář Eduard Kučera

Eduard Kučera vybudoval globálně úspěšnou firmu. Stal se dolarovým miliardářem. A spolu s Pavlem Baudišem umožnili zbohatnout celé řadě lidí. Avast je nyní součástí amerického technologického gigantu Gen Digital (dříve Symantec Corporation) a podíl na ekvitě i fungování firmy již není tak velký jako před lety. „Dneska investujeme zejména v USA a většinu majetku máme v dolarech. To je jediná kapitalistická země,“ prohlásil Eduard Kučera v pořadu Jiný peníze věnovaném investicím.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme