Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Google představil novou řadu smartphonů. Pixel 9 má umělou inteligenci i skládací verzi

Google představil novou řadu smartphonů. Pixel 9 má umělou inteligenci i skládací verzi
Profimedia
 ČTK

Americká internetová společnost Google v úterý představila nové chytré telefony vlastní značky Pixel a další přístroje s hlouběji zabudovanou umělou inteligencí (AI). Jejich software by měl mimo jiné umět shrnout obsah e-mailů a telefonních hovorů nebo navrhovat textové zprávy.

Reklama

Akce se konala v sídle mateřské společnosti Alphabet v kalifornském Mountain View a informovaly o ní světové tiskové agentury.

Šéf oddělení zařízení a služeb Rick Osterloh zdůraznil, že Google do AI dlouhá léta investoval. Jím vyvinutá umělá inteligence funguje na vlastních firemních zařízeních obzvláště hladce a bezpečně, zdůraznil.

První smartphon Pixel představil Google v říjnu 2016. Nyní uvádí na trh devátou řadu Pixel 9 ve čtyřech verzích: standardní model, vylepšenou verzi Pro se dvěma velikostmi displeje a skládací Pro Fold. Ten poslední ale podle serveru mobilmania.cz nebude v České republice k dostání.

Reklama

Při koupi modelu Pro získá zákazník roční předplatné asistenta s umělou inteligencí Gemini Live. Ten se bude s uživatelem schopen přirozeně bavit.

Google konkuruje svými chytrými telefony především společnostem Samsung a Apple. Apple však zvolil trochu jiný přístup než Google: jeho interní AI software by se měl zaměřit na osobní informace. V jiných případech budou uživatelé mít možnost zavolat chatbotu ChatGPT společnosti OpenAI a požádat o pomoc s dalšími otázkami. Gemini od Googlu je naproti tomu zamýšlen jako AI software pro všechny situace. Google také vyvíjí mobilní operační systém Android, který Pixelů využívají smartphony Samsung a zařízení čínských rivalů.

Telefony iPhone podle analytiků přišly o vedoucí pozici na čínském trhu

Apple v Číně markantně zlevnil iPhony. A stejně to nepomohlo

Třetí finanční čtvrtletí bylo pro Apple relativně úspěšné. Tržby, zisk i marže podniku rostly, ne tak ale na čínském trhu. Tam i přes výrazné zlevnění ve světě populárních iPhonů vykazuje čtvrtletí za čtvrtletím horší výsledky.

Přečíst článek

Revoluce ve vaší kapse. Samsung představil telefony Galaxy S24 s umělou inteligencí

Společnost Samsung představuje nové telefony Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra. Vstupuje tím do nové éry mobilní umělé inteligence Galaxy AI. S nejnovějšími telefony legendární série S přichází důležité změny v každodenním životě, od komunikace bez jakýchkoliv překážek po nevídané kreativní možnosti.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme