Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hotovo. Strnad dokončil největší akvizici české firmy v USA

Michal Strnad, majitel holdingu Czechoslovak Group
Czechoslovak Group

Americká společnost Vista Outdoor se dohodla s firmou Czechoslovak Group (CSG) českého podnikatele Michala Strnada na prodeji své muniční divize Kinetic Group. Strnad za ni zaplatí přibližně 2,23 miliardy dolarů, uvádí agentura Bloomberg.

Reklama

Druhou divizi, výrobce outdoorového oblečení Revelyst, prodá Vista společnosti Strategic Value Partners za přibližně 1,13 miliardy dolarů. Prodej obou divizí celkově vyjde na 3,4 miliardy dolarů, uvádí Bloomberg. Obě transakce dohromady přinesou akcionářům společnosti Vista odhadem 45 dolarů na akcii v hotovosti. Celý obchod by měl být dokončen do ledna.

Strnadův mezinárodní holding se na převzetí Kinetic Group původně dohodl už před rokem, kupní cena byla tehdy stanovena na 1,91 miliardy dolarů. O převzetí aktivit Vista Outdoor nicméně projevily zájem také další podniky, CSG a Vista se proto opakovaně dohodly na zvýšení výsledné ceny transakce.

„Představenstvo neúnavně pracovalo, aby svým akcionářům doručilo maximální hodnotu, a těší nás, že jsme dosáhli této dohody s SVP a CSG, která nám pomáhá tento cíl splnit,“ uvedl podle Reuters v prohlášení předseda představenstva Visty Michael Callahan.

Představenstvo již dohodu o prodeji firmy ve dvou částech schválilo, stále však vyžaduje souhlas akcionářů. Vedení Visty dříve naplánovalo valnou hromadu na 9. října.

Reklama

Strnad si plácl s Ukrajinci. Společně s tamní zbrojovkou bude vyrábět munici

Ukrajinská zbrojovka Ukrajinska bronetechnika podepsala balík dokumentů o spolupráci s českým holdingem Czechoslovak Group (CSG), a to včetně dohody o výrobě dělostřelecké munice ráže 155 milimetrů, uvedl ukrajinský server Militarnyj, jehož informaci převzala i další ukrajinská média.

Přečíst článek

Renáta Kellnerová

Kellnerová i nadále vládne žebříčku nejbohatších Čechů, Babiš si pohoršil

Dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou zůstává i nadále v čele žebříčku nejbohatších lidí v Česku. Podle časopisu Forbes činí hodnota jejího majetku 386 miliard korun.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme