Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hyundai jede. Automobilce stoupl zisk, tržby a vyrobila i více vozidel

Finální montáž automobilů v továrně automobilky Hyundai v Nošovicích
ČTK
 ČTK

Automobilce Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku loni stoupl zisk o 2,92 miliardy na 13,87 miliardy korun. Tržby jí vzrostly o 21,25 miliardy na 188,99 miliardy korun. Nárůst zisku představuje 26,6 procenta, u tržeb jde o 12,7 procenta, uvedla společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin.

Reklama

Prezident HMMC I Čchang-ki (Changki Lee) uvedl, že rok 2023 byl pro HMMC velmi úspěšný. „Úspěšným výrobním výsledkům napomohla stabilizace dodávek polovodičů i dalších dílů, značná poptávka po našich autech i vyšší efektivita výroby,“ uvedl prezident.

FOTOGALERIE: Podívejte se do výroby v Nošovicích

Automobilka loni vyrobila 340 500 aut, o 18 tisíc vozů více než předloni. „Větší množství aut sjelo z výrobní linky v Nošovicích naposledy v roce 2017. Původně stanovený plán jsme překonali o 12 tisíc vozidel,“ doplnil prezident automobilky. Letošní plán výroby je 330 890 vozů.

Reklama

Auta z Nošovic loni putovala do 73 destinací, nejvíce do Německa, Velké Británie, Francie, Španělska a Polska. Do těchto pěti zemí zamířila téměř polovina loňské produkce závodu. Pro český trh bylo určeno necelých pět procent produkce.

Továrna v Nošovicích je jediným výrobním závodem Hyundai v Evropské unii. Závod má více než 3200 zaměstnanců, dalších asi 8700 lidí pracuje pro jeho přímé dodavatele.

Kryštof Kněžínek a Jakub Hotěk

Chcete elektroauto výhodně? Dva čeští studenti vymysleli, jak na to

Myšlenka na byznysprojekt vychází z obyčejného blogu o novinkách ze světa elektromobility. Kolem něj vznikla komunita nadšenců a nedlouho poté také firma - evropské online EV tržiště s názvem AutosEU Limited. „Chceme posouvat hranice možného ve světě elektromobility,“ říkají zakladatelé, čtyřiadvacetiletý Jakub Hotěk a o rok starší Kryštof Kněžínek.

Přečíst článek

Americký miliardář Warren Buffett

Buffettova investička snížila podíl v čínské automobilce

Investiční společnost Berkshire Hathaway znovu snížila svůj velký podíl v čínské automobilce BYD. Akcie největšího čínského výrobce elektromobilů začala prodávat v roce 2022 poté, co se jejich cena více než zdvacetinásobila. Nově drží firma miliardáře Warrena Buffetta v BYD 6,9 procenta místo dřívějších sedmi procent. Vyplývá to z hlášení podniku hongkongské akciové burze.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Lukáš Kovanda: Německo je stále „nemocným mužem Evropy“ a jeho „nemocí“ je i odevzdání se Číně

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme