Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jančurův RegioJet nasadil do Chorvatska víc autobusů. A stejně hlásí vyprodáno

Radim Jančura
Profimedia
 nst
nst

Jančurovy žluté autobusy jezdí v létě na trase Česko - Chorvatsko denně. Zájem Čechů, kteří míří k Jadranu na dovolenou, je obrovský. RegioJet proto přidává posilové spoje. Ani to ale nestačí. V prvních týdnech prázdnin má téměř vyprodáno.

Reklama

RegioJet, největší český dopravce v oblasti dálkové a mezinárodní autobusové dopravy, odstartoval denní autobusové spoje do Chorvatska, které jsou v prvních červencových týdnech téměř vyprodány.

„Chorvatsko se těší obrovské popularitě mezi našimi cestujícími, a zájem o tuto linku nás přiměl zavést dodatečné posilové spoje, které jsou již nyní také téměř vyprodané. Pro druhou polovinu sezóny, zejména v měsících srpen a září, doporučujeme zákazníkům, aby si jízdenky zakoupili včas, čímž si zajistí nejen lepší cenu, ale i preferované místo,“ říká Dita Tomešová, ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

Autobusy RegioJet odjíždí z Prahy, Brna a Bratislavy každý den a nabízí cestujícím přímé spojení do přímořských měst jako Zadar, Sukošan, Biograd na Moru, Pakoštane, Vodice, Šibenik, Primošten, Trogir nebo Split. Jízdenka se dá pořídit i pod tisícovku.

Nejen moře, ale taky film 

Chorvatsko ale není jedinou destinací, kam se Češi v prvních dnech prázdnin chystají. Obrovský zájem hlásí dopravce i u jízdenek do Karlových Varů, kde dnes startuje Mezinárodní filmový festival. „Na zahajovací akce jsou již jízdenky vyprodané. Na enormní poptávku reagujeme nasazováním posilových spojů. Snažíme se zajistit dostatečné kapacity,” dala  Tomešová. 

Reklama

RegioJet je ryze českou společností a patří k největším soukromým provozovatelům železniční a autobusové dopravy ve střední Evropě. Vznikla v roce 2009 jako dceřiná společnost Student Agency zakladatele Radima Jančury. Od roku 2011 provozuje RegioJet pravidelnou osobní železniční dopravu. 

Radim Jančura, šéf RegioJet

Jančura: Do sedmi let můžeme mít třetinu železničního trhu

Majitel dopravní společnosti RegioJet Radim Jančura předpokládá, že až kraje a ministerstvo dopravy v následujících sedmi letech vypíšou výběrová řízení na provoz regionálních a dálkových vlaků, získá podíl na trhu 30 až 40 procent. Řekl to v rozhovoru pro ČTK. Uvedl, že se konečně po 15 letech dočkal okamžiku, kdy loni v prosinci vypršela výjimka, která umožňovala zadávat provoz vlaků napřímo bez soutěže.

Přečíst článek

Radim Jančura, šéf RegioJet

Jančurův RegioJet nakoupí 150 luxusních autobusů Setra za dvě miliardy

Společnost RegioJet Radima Jančury nakoupí 150 dvoupodlažních autobusů německého výrobce Setra za 2,25 miliardy korun. Prvních 20 vozidel již firma převzala a bude je používat na dálkových linkách zejména do Berlína, Mnichova a Vídně, ale i do Velké Británie, Francie, Nizozemska, Švýcarska, Maďarska nebo Itálie, uvedli zástupci společnosti. RegioJet má i s novými 20 vozidly celkem 150 autobusů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme