Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kdo koupí Paramount? Do hry vstupuje další silný hráč

Kdo koupí Paramount? Do hry vstupuje další silný hráč. A nabízí opravdu hodně
Profimedia
 ČTK

Investiční společnost Apex Capital Trust podala konkurenční nabídku na převzetí americké mediální skupiny Paramount Global. Je ochotna za ni dát až 43 miliard dolarů (1,01 bilionu korun), píše agentura Reuters. Paramount Global se tento měsíc dohodl na spojení s firmou Skydance Media, kontrolu na Paramountem tak měl získat filmový a televizní producent David Ellison, který je zakladatelem firmy Skydance.

Reklama

Společnost Apex Capital Trust mimo jiné uvedla, že by firmě Skydance za odstoupení od dohody o spojení s Paramountem zaplatila 400 milionů dolarů. Dodala, že by do společnosti Paramount vložila provozní kapitál v hodnotě deseti miliard dolarů na realizaci jejího podnikatelského plánu.

Čistka v Hollywoodu. Studia se spojují proti konkurenci Netflixu či Amazonu

Čistka v Hollywoodu. Studia se spojují proti konkurenci Netflixu či Amazonu

Za 26 miliard dolarů, tedy téměř 600 miliard korun, chce společnost Sony podpořená investory z Apollo Global Management koupit konkurenční mediální společnost Paramount. Pokud by k dealu skutečně došlo, Hollywood by se opticky smrsknul o jedno studio. Série fúzí a akvizic je pro další směřování amerického audiovizuálního průmyslu nevyhnutelná. Protože Hollywood ztrácí dech. Propojování studií jim může pomoci chránit největší konkurenční výhodu, kterou ještě stále mají.

Přečíst článek

„Paramount a jeho aktiva jsou národním pokladem. Hodláme s nimi podle toho zacházet,“ prohlásila právnička Tatiana Loganová z firmy Apex Capital Trust.

Součástí skupiny Paramount Global je například filmové a televizní studio Paramount Pictures, televizní síť CBS či streamovací služba Paramount+. Skydance Media je produkční společností, která působí ve filmovém, televizním či videoherním průmyslu.

Reklama

Paramount Pictures patří mezi nejstarší hollywoodská filmová studia. Firma Skydance v minulosti s Paramountem spolupracovala například při produkci filmů Top Gun: Maverick či Star Trek: Do temnoty.

Společnost Paramount se v poslední době potýká s řadou problémů v důsledku změn v mediálním průmyslu, například kvůli přesunu diváků ke streamovacím službám.

Americké firmy Warner Bros Discovery a Paramount podle zdrojů jednají o spojení

Velká fúze v Hollywoodu? Dvě z největších filmových studií jednají o spojení

Americké firmy Warner Bros Discovery a Paramount Global jednají o spojení, jeho konkrétní podoba ale zatím nebyla stanovena. S odkazem na zdroje o tom ve středu informovala zahraniční média, firmy samy se k tomu nevyjádřily. Pokud by se spojily, ocitla by se pod jednou střechou dvě z pěti hlavních filmových studií v Hollywoodu, uvedla BBC.

Přečíst článek

Premiéra filmu Deadpool a Wolwerin

Studio Marvel z gigantu Disney našlo směr pro superhrdiny. Vracejí se osvědčení tvůrci

Film z produkce studia Marvel Deadpool & Wolverine už vydělal 211 milionů dolarů a je návštěvnicky nejúspěšnějším snímkem letošního roku. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme