Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Keurig Dr Pepper utratí miliardy za výrobce nápojů Ghost

Dr Pepper
ČTK
 ČTK

Nápojová společnost Keurig Dr Pepper koupí za 990 milionů dolarů (23,1 miliardy korun) 60procentní podíl ve výrobci energetických nápojů Ghost. Zbývající podíl plánuje odkoupit v roce 2028. Převzetím si chce vylepšit nabídku osvěžujících nápojů.

Reklama

Energetické nápoje si v posledních letech získaly v USA oblibu hlavně mezi mladší populací, protože stále více lidí se zajímá o výrobky určené pro fitness a zdravý životní styl. To nutí firmy hledat dohody v tomto odvětví.

V roce 2022 společnost PepsiCo zaplatila 550 milionů dolarů za podíl 8,5 procenta ve výrobci energetických nápojů Celsius Holdings. Keurig Dr Pepper pak za 863 milionů dolarů získal 30procentní podíl ve firmě Nutrabolt, výrobci nápoje C4 Energy, uvedla agentura Reuters.

Firmu Ghost založili v roce 2016 jako značku lifestylové sportovní výživy Dan Lourenco a Ryan Hughes. Společnost se po akvizici stane součástí segmentu osvěžujících nápojů firmy Keurig Dr Pepper.

Společnost Keurig Dr Pepper vznikla v roce 2018 spojením firem Keurig Green Mountain a Dr Pepper Snapple Group. Dohoda v hodnotě 21 miliard dolarů dostala pod jednu střechu značky jako 7UP, Dr Pepper, Canada Dry, Schweppes, RC Cola a Sunkist a umožnila oběma společnostem posílit v konkurenci nápojových gigantů Coca-Cola a PepsiCo.

Reklama

Keurig Dr Pepper dnes také oznámil, že ve třetím čtvrtletí zvýšil tržby o 2,3 procenta na 3,89 miliardy dolarů, analytici ale čekali víc. Firma zaznamenala slabší poptávku v segmentu kávy v USA kvůli nižší spotřebě domácností, především těch nízkopříjmových. Provozní zisk se zvýšil o 0,7 procenta na 902 milionů dolarů.

Ján Krnáč, generální ředitel Cresco Real Estate

Slovenský developer proměnil holešovický brownfield. Další metou je Berlín

Cresco Real Estate je největším rezidenčním developerem na Slovensku. Kromě obytné čtvrti Slnečnice na jižním okraji bratislavské Petržalky, společnost jako vůbec první postavila ve slovenské metropoli rezidenční mrakodrapy. Nyní proměňuje i tvář Prahy. Po Holešovicích má našlápnuto k akvizici dalšího projektu. „Praha vždy bude větším městem a bydlení v ní bude vždy dražší. Každopádně pro obě města platí to, že pořídit si vlastní bydlení bez hypotéky bude takřka nemožné. Nikdo nemá dnes našetřené desítky milionů korun, aby si mohl koupit vlastní bydlení,“ říká výkonný ředitel Cresco Real Estate Ján Krnáč.

Přečíst článek

Michal Strnad, majitel CSG

Strnad kupuje průmyslový park v Německu. Upraví ho na výrobnu střelného prachu

Průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada koupila na severozápadě Německa průmyslový park s výrobou nitrocelulózy potřebné pro produkci trhavin a střelného prachu.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme