Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kolik stojí hlídání psa? K ceně dovolené připočítejte další tisíce korun

Součástí hlídání může být výcvik i další služby
Profimedia
Michal Nosek

Jedete na dovolenou a váš pes s vámi nesmí? Tenhle problém řeší před prázdninami tisíce domácností. Pokud chlupáče nepohlídá někdo z rodiny, nezbývá, než se spolehnout na služby psího hotelu. Nebo si na venčení a péči najmout hlídačku. Stačí do internetového vyhledavače napsat heslo hlídání psů. Jak ale poznat tu nejvhodnější?

Reklama

Z dat zřejmě největší platformy Hlídačky.cz, která shromažďuje tisíce hlídačů a hlídaček psů, vyplývá, že ceny za hlídání se v regionech České republiky různí. Liší se i ceny dle velikosti zvířete, zkušenosti opatrovnice a lokality. Tedy zda o psa pečuje v domácnosti, nebo si jej na dobu nepřítomnosti majitelů odveze k sobě. Majitelé ale ze šedesáti procent preferují hlídání ve své domácnosti, tedy ve známém prostředí.

Cenový rozptyl

Nabízené sazby za hlídání zhruba kopírují stav kupní síly v jednotlivých částech země. Nejlevněji se tak hlídání pořídí na Karlovarsku a Havířovsku, kde hodinová sazba dle dat webu Hlidačky.cz činí do 120 korun. Naopak na druhé straně cenového intervalu je Praha, až se 170 korunami na hodinu. Sazby na celý den se napříč Českem pohybují v rozpětí 500 až 700 korun. Za deset dní dovolené tak majitel zaplatí i sedm tisíc korun.

Bílý žralok

PŘEHLEDNĚ: Za žraloka u pláže peníze z pojistky nezískáte, za starost o nemocného psa ano. Kdy pojišťovna uzná storno?

Myslíte si, že vás pojištění storna dovolené ochrání vždy, když nemůžete odjet na dovolenou? V mnoha případech ano, a dokonce už i u tuzemských dovolených či dokonce dětských táborů. Existuje ale řada situací, kdy máte smůlu a peníze za dovolenou vám propadnou komplet. Od dob covidu, který zcela zásadně proměnil i cestování, se zájem o pojištění storna zvedl prý až o stovky procent. Vyplatí se také vědět, kdy máte největší šanci získat peníze za zrušenou dovolenou z připojištění storna a kdy z pojištění náhrady dovolené. 

Přečíst článek

„Zdrojem dat pro naši analýzu bylo sedm tisíc uživatelských profilů. Hlídačky si svoji cenu určují samy. Mimo Prahu se cena pohybuje v průměru okolo 144 korun za hodinu. V Praze jsou ceny vyšší. Průměrná sazba je 167 korun,“ uvádí Adéla Hrubošová ze serveru Hlídačky.cz a dodává: „Předtím, než se pustíte do samotného hledání hlídání pro vašeho pejska, je potřeba si ujasnit několik zásadních faktorů, které ovlivňují hodinovou nebo denní sazbu hlídání. Jakmile si definujete své požadavky, bude hledání mnohem snadnější. Váš hledaný filtr se zúží pouze na hlídačky, které skutečně splňují vaše přání a požadavky.“

Reklama

Na co se zaměřit

Server Hlídačky.cz nabízí jasný manuál pro ty, kteří služeb pečovatelky o domácí zvířata využívají poprvé. Zde je stručný výčet: Jasně určete povinnosti a úkoly, které od hlídání očekáváte. Stanovte si rozpočet na hlídání. Kolik jste ochotni zaplatit za hodinu nebo za konkrétní práci. U někoho se do ceny může odrazit také stáří psa, zda se jedná o štěně nebo o dospělého, vychovaného psa. Definujte si přesně pravidelnost hlídání. Potřebujete pravidelné hlídání, nebo pouze občasné venčení?

Nejenom výhledy, i vyhlášená zahrádka táhne stovky lidí do Riegrových sadů na Vinohradech.

Pražské pivní zahrádky: Kdo nezná „Riegráče“, jako by v Praze nebyl

Jednu z nejznámějších restauračních zahrádek v Praze lze najít v samém centru města. V Riegrových sadech. Areál o kapacitě 1000 lidí jsme navštívili jako první v našem letním seriálu: Pražské pivní zahrádky.

Přečíst článek

 Před samotným hlídáním se ujistěte, že hlídačka ví, jaké potraviny jsou pro psy nebezpečné a informujte ji o tom, co váš pes smí a nesmí jíst. S hlídačkou je také důležité si dohodnout, ať vám zasílá fotografie psa v reálném čase. Ve většině případů to nebývá problém.

Alternativa v psím hotelu

Psí hotely jsou v Česku již velice rozšířené a své služby prezentují rovněž na internetu. Cena psího hotelu opět závisí na lokalitě, odbornosti služeb, nabídce péče o zvíře. Čím více výběhu, individuální péče o zvíře, zaručených procházek a ošetření, tím vyšší je cena. Zpravidla se cena za den v psím hotelu pohybuje od 200 do 600 korun. Před definitivním rozhodnutím o umístění psa je velmi důležité hotel důkladně prověřit a zjistit si reference. 

I přes předpisy a zákony, které by se měly v rámci psího hotelu dodržovat, ne všechny hotely splňují, mnoho z nich nenabízí zdaleka tak dobré služby, jaké slibuje. 

Na problematiku psích hotelů upozorňuje spolek Přátelé života, který uvádí: „Většina lidí žije v domnění, že psí hotely mezi sebou soutěží a předhání se, kdo má lepší podmínky. Bohužel, ne vždy tomu tak je. Majitelům doporučujeme, aby pečlivě vybrali dočasné hlídání, které jejich pejskům poskytne nejvyšší úroveň péče. Místo, kde se budou cítit, jako by byli u sebe doma."

Pes cestující v letadle (

Zvířata na palubě. Japonské aerolinky umožní cestování psům a kočkám. Za osm tisíc

Od poloviny ledna budou moci pasažéři na vnitrostátních letech japonských aerolinek Star Flyer cestovat v doprovodu svých koček a menších psů. Jedna letenka pro mazlíčka vyjde na 50tisíc jenů (asi 7800 korun). Aerolinky doufají, že tím přilákají novou klientelu, informovala dnes agentura Kjódó.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Lukáš Kovanda: Inflace je stále vysoká a letos už moc klesat nebude. Přesto se však Češi mohou „utlouct“ po čím dál dražších dovolených

Lukáš Kovanda: Inflace je stále vysoká a letos už moc neklesne. Ale po zdražujících dovolených se Češi mohou „utlouct“

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme