Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kolik stojí tvorba mobilní nebo webové aplikace na míru?

Tvorba mobilní aplikace
REDPIXEL / stock.adobe.com
Komerční spolupráce

Tvorba mobilní nebo webové aplikace na míru je komplexní proces, který může výrazně kolísat v ceně podle různých faktorů. Následující článek poskytne přehled klíčových aspektů, které ovlivňují náklady na vývoj takových aplikací.

Reklama

Faktory ovlivňující cenu

  1. Komplexita aplikace: Jedním z hlavních faktorů, které ovlivňují cenu, je komplexita aplikace. Jednoduché aplikace s několika základními funkcemi mohou stát méně, zatímco složitější aplikace s pokročilými funkcemi, jako jsou integrace třetích stran, uživatelská autentifikace, notifikace, real-time chat, nebo geolokace, mohou stát výrazně více.
  2. Platforma: Cena se může lišit také podle toho, zda se jedná o mobilní aplikaci (iOS, Android, nebo obě) nebo webovou aplikaci. Vývoj pro více platforem zároveň může být dražší než vývoj pro jednu platformu.
  3. Design a uživatelské rozhraní (UI/UX): Kvalitní design a uživatelské rozhraní jsou klíčové pro úspěch aplikace. Investice do profesionálního designu a důkladného uživatelského testování může výrazně zvýšit náklady, ale také přispět k lepší uživatelské zkušenosti a vyšší míře přijetí aplikace na trhu.
  4. Integrace s jinými systémy: Pokud aplikace vyžaduje integraci s externími službami nebo systémy (např. platební brány, sociální sítě, ERP systémy), náklady na vývoj se mohou zvýšit kvůli složitosti těchto integrací.

Přibližné náklady

Na základě těchto faktorů lze stanovit přibližné cenové rozmezí:

  • Jednoduché aplikace: Aplikace s několika základními funkcemi, bez složitých integrací a s jednoduchým designem mohou stát od 100 tisíc korun do 250 tisíc korun
  • Středně složité aplikace: Aplikace s více funkcemi, mírně složitými integracemi a profesionálním designem se mohou pohybovat v rozmezí od 250 tisíc korun do 1 milionu korun
  • Komplexní aplikace: Velmi komplexní aplikace s pokročilými funkcemi, mnoha integracemi a detailním uživatelským rozhraním mohou stát více než 1 milion korun

Doba vývoje

Doba potřebná na vývoj aplikace je dalším faktorem, který ovlivňuje cenu. Jednoduché aplikace mohou být vyvinuty během několika týdnů až měsíců, zatímco složitější aplikace mohou vyžadovat několik měsíců až rok nebo více.

Další náklady

Kromě vývojových nákladů je důležité vzít v úvahu i další náklady, jako jsou:

  • Údržba a aktualizace: Po spuštění aplikace je nutné počítat s náklady na údržbu a pravidelné aktualizace.
  • Marketing: Investice do marketingu jsou nezbytné pro zajištění viditelnosti a úspěchu aplikace na trhu.

Závěr

Tvorba mobilní nebo webové aplikace na míru je investicí, která může být značně nákladná, ale při správném plánování a realizaci může přinést významné výhody a návratnost. Je důležité pečlivě zvážit všechny faktory a vybrat si spolehlivého vývojového partnera, který bude schopný splnit vaše požadavky a doručit kvalitní produkt.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme