Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárek koupil firmu Neofacto, která vyvíjí software pro Evropskou investiční banku

Karel Komárek
Se svolením KKCG
 ČTK

Společnost Aricoma z investiční skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka koupila lucemburskou firmu Neofacto, která vyvíjí software pro Evropskou investiční banku (EIB) a další finanční instituce v Lucembursku. Hodnota transakce není známa.

Reklama

„Jak jsme již deklarovali v nedávné minulosti, Aricoma má ambici expandovat v Beneluxu a německy mluvících trzích. Koupě Neofacto je jedním z prvních kroků na cestě stát se významným poskytovatelem end-to-end IT služeb v západní Evropě,“ uvedl investiční ředitel KKCG Michal Tománek. Šifrování end-to-end zajišťuje, že informace při přenosu jsou přístupné jen pro odesílatele a příjemce.

„Naše podnikání dobře zapadá do práce a strategie mezinárodního týmu Aricomy, který působí v Bruselu a Lucemburku,“ podotkl výkonný ředitel společnosti Neofacto Ludovic Compere, který bude ve firmě působit nadále. Tým Aricomy International sídlící v Bruselu poskytuje služby mimo jiné pro agenturu EU pro ochranu vnějších hranic Frontex nebo unijní policejní úřad Europol.

Mezi zákazníky Neofacto patří vedle EIB také lucemburské banky ING a Spuerkeess, lucemburská pojišťovna Foyer nebo lucemburská burza cenných papírů. Neofacto vznikla v Lucemburku v roce 2000. Zaměstnává osm desítek lidí. V loňském roce vykázala tržby 10,3 milionu eur (zhruba 258 milionů korun).

Aricoma poskytuje služby v oblasti IT infrastruktury, cloudu, podnikových aplikací, kybernetické bezpečnosti, digitalizace veřejného sektoru a systémové integrace. Pod hlavičku Aricoma spadají firmy Sabris Consulting, Consulting 4U a KCT Data specializující se na systém pro řízení firem SAP i česká společnost Syscom Software zaměřená na vývoj softwaru. Aricoma zaměstnává více téměř 1600 lidí a její roční tržby přesahují devět miliard korun.

Reklama

Daniel Křetínský bude vlastnit většinu řetězce Casino

Euro: Křetínský je nejbohatší Čech. Přeskočil Kellnerovou

Nejbohatším Čechem v letošním žebříčku časopisu Euro je Daniel Křetínský, jehož majetek za poslední rok vzrostl z 217 na 390 miliard korun. Z čela pořadí tak sesadil Renátu Kellnerovou s rodinou, jejichž majetek se meziročně zvýšil o 65 miliard na 350 miliard korun. Na třetí místo se posunul Patrik Tkáč s odhadovanou výší majetku 260 miliard korun. Nejvýrazněji si proti loňsku pohoršil předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (ANO), jehož jmění se snížilo o 50 miliard na 85 miliard korun a v žebříčku Eura mu patří sedmé místo.

Přečíst článek

Karel Komárek

Miliardář Komárek si jde na trh až pro deset miliard. Chystá se na nákupy

Investiční skupina KKCG miliardáře Karel Komárek vydá dluhopisy za pět miliard korun se splatností pět let a úrokem 7,75 procenta. Výnosy z emisí chce použít mimo jiné na refinancování svých závazků či mezinárodní expanzi.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme