Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Konec hraní. Jeden z největších správců škol v Anglii zakázal dětem mobily

Britské školy zavádějí zákaz mobilních telefonů
Profimedia.cz
 ČTK

Jedna z největších anglických organizací, která spravuje a řídí státní školy, Ormiston Academies Trust, hodlá zakázat používaní mobilních telefonů ve škole. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Ormiston spravuje 42 státních škol se zhruba 35 tisíci žáky.

Reklama

Generální ředitel Ormistonu Tom Rees listu The Guardian řekl, že chytré telefony narušují vyučování a pohodu studentů. Dodal, že existuje jasná souvislost mezi používáním telefonů a obavami o mentální zdraví.

Zákaz bude postupně zaveden na všech školách Ormistonu. Platí již na všech školách pro děti na prvním stupni, tedy do 11 let, žáky se speciálními potřebami a s alternativním vzděláváním. Od podzimu začne platit i na osmi školách pro děti od 11 let.

Přísnější pravidla

Ministerstvo školství začátkem roku aktualizovalo svá doporučení týkající se mobilních telefonů a dalo ředitelům škol v Anglii pravomoc zakázat jejich používání v době, kdy jsou žáci ve škole.

Poradce pro otázky výchovy na ministerstvu školství Tom Bennett BBC řekl, že nejchytřejší věc, kterou škola může udělat, je zakázat chytré telefony, které označil za vysavače pozornosti. Podle něj by vláda mohla jít ještě dál a stanovit pro školy povinnost zákazu telefonů kromě výjimečných případů, které povolí ředitel školy.

Reklama

Dalibor Martínek: České děti se staly oběťmi hybridní války

Kdyby někdo pořád nevěděl, co je to hybridní válka, ať si promne oči. Školáci ve stovkách českých škol museli od začátku školního roku vyklidit třídy a vyběhnout někam bokem, aby se vyhnuli případné explozi bomby. Takovým útokem hrozí neznámý agresor přes e-mail. Ředitel(ka) školy nemá v případě tak závažné výhrůžky jinou možnost než přerušit výuku, vyhnat žáky pryč a volat policii. A rodiče.

Přečíst článek

Výbor poslanců v květnu uvedl, že vláda by měla zvážit návrh zákazu chytrých telefonů pro děti mladší 16 let. Nastínil vážná nebezpečí, která dětem hrozí na internetu.

Premiér Keir Starmer uvedl, že není nakloněn pouhému zákazu telefonů pro děti mladší 16 let. Podle něj je třeba si položit otázku, k čemu mají děti přístup.

Korunní princ Muhammad bin Salmán

Milník v Saúdské Arábii. Země po více než 70 letech otevřela obchod s alkoholem

V Saúdské Arábii se po více než 70 letech otevřel první obchod s alkoholem, píše agentura AP s odvoláním na nejmenovaného diplomata. Podle něj v něm budou moci nakupovat pouze nemuslimští diplomaté, a to po předchozí registraci přes mobilní aplikaci a na příděl. Agentura Reuters, která o otevření obchodu rovněž informuje, píše, že se jedná o významný milník ve snaze korunního prince Muhammada bin Salmána otevřít tuto ultrakonzervativní muslimskou zemi obchodu a turismu.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme