Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Křetínský může koupit Thyssenkrupp. Má souhlas regulátorů

Křetínský může koupit Thyssenkrupp. Má souhlas regulátorů
Profimedia
 ČTK

Německý antimonopolní úřad schválil plán investiční skupiny EP Corporate Group (EPCG) českého podnikatele Daniela Křetínského na převzetí podílu v ocelářské divizi německé firmy Thyssenkrupp. S odvoláním na oznámení úřadu o tom informovala agentura Reuters.

Reklama

Skupina EPCG se na převzetí 20procentního podílu v ocelářské divizi dohodla s firmou Thyssenkrupp v dubnu. V květnu pak transakci schválila dozorčí rada společnosti Thyssenkrupp. Podle tiskového zástupce antimonopolního úřadu transakce výrazněji nenaruší hospodářskou soutěž, píše Reuters.

Thyssenkrupp je největším německým producentem oceli. Výroba oceli je energeticky velmi náročná, a podnik proto trápí vysoké ceny energií. Křetínský ovšem z drahých energií naopak profituje. Společnost Thyssenkrupp v květnu potvrdila, že si od Křetínského slibuje přístup k levnější elektřině.

Firmy Thyssenkrupp a EPCG v dubnu uvedly, že očekávají dokončení transakce ještě v letošním roce. Jednají o tom, že EPCG by v budoucnosti koupila dalších 30 procent ocelářské divize Thyssenkruppu. Vznikl by tak společný podnik, ve kterém by každá ze stran měla poloviční podíl.

Do skupiny EPCG patří Energetický a průmyslový holding (EPH), mediální skupina Czech Media Invest (CMI) a firma EC Investments. V EPCG má Křetínský 89,3 procenta akcií, zbylých 10,7 procenta drží skupina manažerů EPH.

Reklama

Daniel Křetínský bude vlastnit většinu řetězce Casino

Chceme záruky. Odboráři v Thyssenkrupp nepodpoří prodej oceláren Křetínskému

Největší německý odborový svaz pohrozil, že nepodpoří ohlášený prodej pětinového podílu ocelářského podniku společnosti Thyssenkrupp investiční skupině EP Corporate Group českého miliardáře Daniela Křetínského

Přečíst článek

Křetínský kupuje pětinu v německých ocelárnách Thyssenkrupp

Miliardář Křetínský kupuje pětinu největší německé ocelárny Thyssenkrupp, podíl zřejmě navýší na polovinu. Thyssenkrupp čelí vážným potížím kvůli zelené agendě a drahým energiím, na nichž ale Křetínský rekordně vydělává, komentuje akvizici ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Vysoká pec německého výrobce oceli Thyssenkrupp Steel Europe v německém Duisburgu.

Ocelárny Thyssenkrupp potvrdily, že jednají o prodeji podílu Křetínskému

Německá společnost Thyssenkrupp jedná s českou energetickou společností EPH podnikatele Daniela Křetínského o možném vytvoření společného podniku se svou ocelářskou divizí Steel Europe. EPH by mohla podnik podpořit svými odbornými znalostmi v oblasti energetiky, uvedl Thyssekrupp ve sdělení, ve kterém rozhovory s EPH označil za konstruktivní a otevřené.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme