Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Křetínský plánuje ozdravení veřejné debaty. Ve Francii chce prý založit novou televizní stanici

Daniel Křetínský bude vlastnit většinu řetězce Casino
Profimedia
 ČTK

Francouzská mediální skupina CMI France, kterou vlastní český miliardář Daniel Křetínský, chce založit novou televizní stanici a usiluje o získání frekvencí pro vysílání. Píše o tom dnes francouzský tisk a dodává, že podle Křetínského je cílem obnovit původní význam veřejné debaty ve Francii. O 15 kanálů digitálního vysílání se uchází 24 zájemců, výsledky by měly být známy tento měsíc. Mluvčí Křetínského skupiny EPH Daniel Častvaj informace francouzských médií potvrdil, podrobnosti však neuvedl.

Reklama

Ve středu francouzský telekomunikační úřad Arcom uspořádal slyšení s některými zájemci; byla mezi nimi i CMI France. Její vlastník Křetínský vystoupil skrze video a podle agentury AFP prohlásil, že pozoruje „s velkou frustrací pokles kvality a někdy až destrukci veřejné debaty“. Podle něj by cílem nové televizní stanice měla být „obnova původního konceptu veřejné debaty“, napsala AFP.

Zhruba polovinu vysílacího času nové stanice by měly tvořit dokumentární filmy, čtvrtinu debatní pořady a další čtvrtinu kulturní a zábavné pořady, uvedl před komisí šéf společnosti CMI France Denis Olivennes. Podle něj stanice využije know-how médií, která skupina vlastní.

O udělení frekvencí usilují například i zpravodajské stanice BFM-TV a Cnews, které jsou však kritizovány kvůli nedostatečné nezávislosti a porušování novinářské etiky, a přes 20 dalších uchazečů. Arcom by měl na konci července oznámit, komu frekvence udělí, napsala AFP.

Podle agentury Reuters je Křetínský akcionářem skupiny TF1, která vlastní stejnojmenný francouzský televizní kanál. Křetínský drží skrze fond Vesa Equity Investment pět procent kapitálu firmy.

Reklama

Deník le Monde informoval, že CMI France skončila jednání o prodeji týdeníku Marianne miliardáři Pierreovi-Edouardovi Stérinovi. Vyplývá to z obsahu dopisu, který dnes dostala redakce týdeníku od zástupců vlastníka. Možný odprodej katolickému miliardáři, který se nepřímo angažuje v politice, vzbudil v redakci listu nevoli a vyvolal stávku. Křetínského firma vede nyní exkluzivní jednání o prodeji listu s podnikatelem Jeanem Martialem Lefrancem, který potvrdil, že má o týdeník zájem.

Donald Trump skončil po sobotním atentátu s poraněným uchem

Írán měl plán na likvidaci Trumpa. Tajná služba zesílila exprezidentovu ochranu

Spojené státy získaly v uplynulých týdnech informace o íránském plánu zabít exprezidenta Donalda Trumpa, tvrdí server zpravodajské televize CNN. Tajná služba v reakci na to zesílila jeho ochranu.

Přečíst článek

Americký prezident Joe Biden

Bez šance. Nancy Pelosiová řekla Bidenovi, ať odstoupí. Trumpa prý neporazí

Americký prezident Joe Biden je pod tlakem. Lídři demokratů v Kongresu mu totiž naznačili, že by měl vzdát kampaň. A ozval se i bývalý americký prezident Barack Obama.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme