Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Křetínský zvýšil nabídku na převzetí britské firmy IDS, vlastníka Royal Mail

Daniel Křetínský
Profimedia
 ČTK

Investiční společnosti EP Group miliardáře Daniela Křetínského zvýšila svou předběžnou nabídku na převzetí firmy International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. Nová nabídka firmu ohodnocuje na 3,5 miliardy liber (přes 100 miliard korun), oznámila společnost ID, ve které už Křetínský vlastní podíl 27,56 procenta prostřednictvím svého podniku VESA Equity Investment.

Reklama

Vylepšený návrh ohodnocuje jednu akcii IDS na 3,7 libry. Ve srovnání s cenou akcií před zveřejněním původní nabídky to představuje prémii 73 procent. IDS uvedla, že plánuje akcionářům návrh doporučit, pokud skupina EP Group předloží oficiální nabídku v této celkové hodnotě.

IDS v dubnu odmítla nabídku Křetínského, která činila 3,2 libry na akcii. Odůvodnila to tím, že je výrazně podhodnocená a neodráží budoucí vyhlídky firmy.

Společnost IDS zahrnuje dva podniky, a to mezinárodní balíkovou síť General Logistics Systems (GLS) se sídlem v Amsterodamu a Royal Mail v Británii.

Společnost Royal Mail se v posledních letech potýkala s problémy. Uškodily jí stávky zaměstnanců, incident v oblasti kybernetické bezpečnosti, pokuty od regulačního orgánu Ofcom za nesplnění cílů v oblasti doručování a také ztráta 360letého monopolu na doručování balíků z poštovních poboček.

Reklama

Agentura Reuters už dříve upozornila, že do případné transakce by se mohla vložit britská vláda. Zákon o národní bezpečnosti a investicích totiž dává ministrům větší pravomoc rozhodovat o transakcích týkajících se kritické infrastruktury.

Daniel Křetínský

Atos opět na scéně. Křetínský dal nabídku na převzetí celé francouzské technologické firmy

Miliardář Daniel Křetínský předložil nabídku na převzetí francouzské technologické společnosti Atos. Firma celkem obdržela od investorů čtyři různé nabídky na restrukturalizaci dluhu a vložení hotovosti do podniku. Do konce měsíce by se měla rozhodnout, kterou nabídku přijme.

Přečíst článek

Daniel Křetínský bude vlastnit většinu řetězce Casino

Křetínský objevuje nový byznys. Získal čtvrtinu ve francouzském startupu, který vyvíjí lék na rakovinu

Investiční společnost EP Equity Investment (EPEI) českého podnikatele Daniela Křetínského získala téměř čtvrtinový podíl ve francouzské firmě Nanobacterie, která vyvíjí neinvazivní metodu léčby rakoviny, uvedl mluvčí Křetínského společností Daniel Častvaj. Hodnotu transakce neuvedl.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Od Jindřicha VIII. ke Křetínskému. Jak vypadalo půltisíciletí Royal Mail, kterou chce český podnikatel koupit

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme