Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Marks & Spencer omezil prodej pánských obleků. Už před covidem o ně nebyl zájem

Marks & Spencer, ilustrační foto
ČTK

Britská maloobchodní společnost Marks & Spencer (M&S) už ve více než polovině ze svých 254 větších obchodů neprodává pánské obleky. Důvodem je koronavirová pandemie, která zrychlila trend k přechodu k volnočasovému oblečení, informuje server BBC.

Reklama

M&S uvedl, že preference mužů se už před koronavirem přesunuly k zájmu spíše o samostatné elegantní části oblečení, které se dají vzájemně kombinovat, jako plátěné kalhoty a trika. Covid-19 pak tento trend ještě urychlil, dodal ředitel pánské konfekce Wes Taylor. Nyní tak firma prodává pánské obleky jen ve 110 velkých obchodech.

Výzkumná společnost Kantar Group uvedla, že prodej pánských obleků v Británii za posledních pět let klesl o 2,3 milionu. Za rok do konce letošního července koupili muži dva miliony obleků, zatímco za rok do konce července 2017 jich bylo 4,3 milionu.

Obchod Marks & Spencer na Václavském náměstí v Praze

Český Marks & Spencer definitivně mění pobočky. Skončil s čerstvým zbožím

Mražené zboží a trvanlivé potraviny místo čedaru a skotského lososa. Brexit připravil Čechy o čerstvé britské potraviny.

Přečíst článek

Marks & Spencer zažil pokles prodeje obleků již v roce 2019, a to o sedm procent. V prvních dvou měsících pandemie, kdy miliony lidí musely pracovat z domova, firma prodala jen 7500 obleků, což byl ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku propad o 80 procent.

Reklama

Taylor upozornil, že v době pandemie naopak výrazně vzrostl prodej šortek a běžeckých kalhot. Firma tak musela rychle přizpůsobit nabídku, aby více odpovídala rychle se měnících potřebám zákazníků. Po omezení koronavirových restrikcí a obnovení svateb sice poptávka po oblecích částečně stoupla, větší zájem je však o elegantní, stylové samostatné kusy oblečení, které lze nosit v různé kombinaci.

Kantar upozornil, že za posledních pět let se snížil také prodej dámských obleků, ale byl méně výrazný než u pánského profesionálního oblečení. Za rok do konce července ženy koupily 500 tisíc obleků, v roce 2017 to bylo 600 tisíc obleků.

Virgil Abloh

Miliardář Bernard Arnault koupil majoritu v módním brandu Off-White

Zakladatel Off-White Virgil Abloh je považován za klíčového muže současné módy a od roku 2018 je vlivným designérem v Arnaultově impériu LVMH.

Přečíst článek

Lukáš Krpálek

Olympijská móda. To jsou Armani, Ralph Lauren i ekomodely

Pomyslný souboj na olympiádě v Tokiu probíhá také v oblasti oblečení jednotlivých výprav. Naskočily do něj slavné módní značky i firmy známých designérů a celebrit. Trendem jsou eco-friendly modely.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme