Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Masivní útok žhářů paralyzoval dopravu v Paříži, v den zahájení olympiády

Masivní útok žhářů paralyzoval dopravu v Paříži, v den zahájení olympiády
Profimedia
 ČTK

Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí je silně narušen. V pátek ráno to uvedl francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP.

Reklama

SNCF informovala o „rozsáhlém koordinovaném masivním útoku s cílem paralyzovat“ vysokorychlostní vlaky TGV. „Část vlaků (TGV) jsme odklonili na běžné tratě, ale mnoho jich budeme muset zrušit. Situace bude trvat nejméně celý víkend, což bude čas nezbytný pro opravy,“ cituje SNCF agentura AFP.

Sabotáž na francouzské železnici ovlivní nejméně 800 tisíc cestujících, z toho 250 tisíc v regionu Île-de-France, uvedlo na dopolední tiskové konferenci vedení SNCF. Koordinovaný útok na kabely signalizace přišel ráno ve 4:00. Na nápravě škod začali železničáři pracovat hned v noci, věcí se zabývají také kriminalisté.

Situace je nejnapjatější na nádraží Montparnasse, kde stovky cestujících zatím marně čekají na další informace. Vlaky mají zpoždění až dvě a půl hodiny, mnoho jich také bylo zrušeno, uvedla stanice BFM TV. SNCF krátce před 9:00 na svých stránkách uvedla, že severní trať Paříž-Lille je zcela mimo provoz, tratě na východ, jihovýchod a západ jsou silně narušené.

V Paříži budou dnes večer slavnostně zahájeny letní olympijské hry. Ceremoniál na Seině provázejí značná bezpečnostní opatření včetně bezletové zóny v okruhu 150 kilometrů od metropole.

Reklama

Hvězdy NBA rozsvítí olympiádu v Paříži, basket dobývá svět

Superstars NBA budou nejsledovanějšími sportovci olympiády v Paříži. Basket je globální sport a hvězdy globální celebrity. Proto na úvodním ceremoniálu ponese vlajku USA nejlepší střelec historie LeBron James, Německa Dennis Schroder, ikonou Francie bude fantastický talent Victor Wembanyama, to budou silné momenty. Ale na olympiádě bude v basketu znít i příběh Jižního Súdánu, který se tam kvalifikoval, má skvělý tým a pro chudou a těžce zkoušenou zemi je ten příběh víc než jen sport. A o vlastní slavné basketbalové kariéře v dresu Nové huti Ostrava napíšu až někdy jindy, radši.

Přečíst článek

Zlatá olympijská medaile OH Paříž 2024 s kusem Eiffelovky ve svém středu

Jako zlatokopek ráj. Šampaňské, Vuitton, Dior a spol. pozlatí pařížskou olympiádu

Šampaňské pro vítěze a VIP, medaile od Maison Chaumet, obleky pro personál od Louis Vuittona. Největším sponzorem pařížské olympiády bude král luxusu Bernard Arnault a jeho impérium. Olympiáda se v Paříži koná po sto letech a takovou parádu sport asi ještě nezažil.

Přečíst článek

Internet, ilustrační foto

Miliardy útoků na síti. Jak experti ochrání olympijský internet

 V posledních letech se napínavé olympijské souboje neodehrávají jen na hřištích, závodištích nebo arénách. Díky své atraktivitě a celosvětovému dosahu jsou olympiády také v centru zájmu kybernetických zločinců.

Přečíst článek

Lukáš Krpálek prezentuje část olympijské kolekce Alpine Pro

Z olympijské kolekce Alpine Pro jdou nejvíce na odbyt trička a mikiny

Poptávka po letní olympijské kolekci, kterou nabízí oficiální partner českého týmu, společnost Alpine Pro, roste. Největší zájem mají lidé o trička, mikiny, kšiltovky a osušky, řekla mluvčí firmy Veronika Šálová. Ve srovnání s kolekcí na poslední letní olympijské hry v Tokiu před třemi lety je podle ní ta letošní dražší, a to kvůli vyšším cenám za dopravu či tisk. Olympiáda v Paříži začne v pátek a potrvá do 11. srpna.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Olympijský výbor hledá očistný směr. Hry se mají vrátit k investiční střídmosti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme