Hôtel du Palais v Biarritzu navštěvují světové osobnosti. Tamní michelinský šéfkuchař přišel o místo kvůli šikaně

Francouzský šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou přišel o místo v luxusním hotelu v letovisku Biarritz poté, co podle regionálního listu Sud Ouest přihlížel ponižujícímu „křtu“ nového podřízeného. Mladý pomocník při něm podle svědectví strávil několik hodin nahý a připoutaný k židli. Věcí už se zabývá prokuratura, informovala o tom francouzská média.
Pracovníci restaurace v pětihvězdičkovém hotelu Hôtel du Palais podle informací Sud Ouest podrobili nejmenovaného nováčka iniciačnímu rituálu 2. prosince, šéfkuchaře Auréliena Largeaua pak hotel propustil 21. prosince. Jedenatřicetiletý šéfkuchař, který si loni vysloužil hvězdu od gastronomického průvodce Michelin, zprávu o možném důvodu svého propuštění označil za „lživou a pomlouvačnou“.
Zástupkyně skupiny Hyatt, která podnik v Biarritzu provozuje, nicméně ve vyjádření pro agenturu AFP hovořila o „znepokojivém incidentu, který se stal na půdě hotelu“ a který vedl k „adekvátním rozhodnutím“.
[[Twitter status:]]Biarritz : une enquête ouverte pour agression sexuelle et violences au palace l'Hôtel du Palais https://t.co/TLopGmfbD8
— 𝑱𝒂𝒄𝒒𝒖𝒆𝒔 𝑭𝒖𝒔𝒉 🇫🇷 (@JacquesFush) December 29, 2023
Sud Ouest s odvoláním na nejmenované svědky píše o křtu, při němž pracovníci kuchyně za přítomnosti Largeaua natáčeli nahého nováčka „s jablkem v puse a mrkví mezi hýžděmi“. Obrázky se podle médií dostaly na sociální sítě, ale byly následně odstraněny.
Nikdo v této souvislosti nepodal trestní oznámení, prokuratura v nedalekém městě Bayonne nicméně otevřela předběžné vyšetřování. Jeho cílem je „upřesnit hmotnou podstatu skutků“, kterým byl mladý kuchař podroben.
Michelin bude vedle restaurací nově hodnotit i hotely. Hotelům, které návštěvníkům nabízejí vedle pokoje nezapomenutelný zážitek v příjemném slova smyslu, bude průvodce místo hvězd udělovat klíče jako známku kvality.
Michelin bude nově hodnotit i hotely
Zprávy z firem
Slavná londýnská restaurace Le Gavroche, která jako první v Británii získala jednu, a později i dvě a tři hvězdy v gastronomickém průvodci Michelin, po půl století zavírá. Oznámil to její majitel a šéfkuchař Michel Roux, napsal deník The Times. Třiašedesátiletý Roux chce fungující podnik, který se specializuje na francouzskou kuchyni, zavřít příští rok, protože se cítí přepracovaný a vyhořelý.
Slavná londýnská restaurace Le Gavroche zavírá. Její kuchyní prošel i Gordon Ramsay
Enjoy
JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.
Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?
Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.
Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.
A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.
Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v červnu.