Reklama

Vyberte si z našich newsletterů

Přihlásit odběr

Hôtel du Palais v Biarritzu navštěvují světové osobnosti. Tamní michelinský šéfkuchař přišel o místo kvůli šikaně

Hôtel du Palais v Biarritzu
Profimedia.cz
 ČTK

Francouzský šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou přišel o místo v luxusním hotelu v letovisku Biarritz poté, co podle regionálního listu Sud Ouest přihlížel ponižujícímu „křtu“ nového podřízeného. Mladý pomocník při něm podle svědectví strávil několik hodin nahý a připoutaný k židli. Věcí už se zabývá prokuratura, informovala o tom francouzská média.

Reklama

Pracovníci restaurace v pětihvězdičkovém hotelu Hôtel du Palais podle informací Sud Ouest podrobili nejmenovaného nováčka iniciačnímu rituálu 2. prosince, šéfkuchaře Auréliena Largeaua pak hotel propustil 21. prosince. Jedenatřicetiletý šéfkuchař, který si loni vysloužil hvězdu od gastronomického průvodce Michelin, zprávu o možném důvodu svého propuštění označil za „lživou a pomlouvačnou“.

Zástupkyně skupiny Hyatt, která podnik v Biarritzu provozuje, nicméně ve vyjádření pro agenturu AFP hovořila o „znepokojivém incidentu, který se stal na půdě hotelu“ a který vedl k „adekvátním rozhodnutím“.

Sud Ouest s odvoláním na nejmenované svědky píše o křtu, při němž pracovníci kuchyně za přítomnosti Largeaua natáčeli nahého nováčka „s jablkem v puse a mrkví mezi hýžděmi“. Obrázky se podle médií dostaly na sociální sítě, ale byly následně odstraněny.

Nikdo v této souvislosti nepodal trestní oznámení, prokuratura v nedalekém městě Bayonne nicméně otevřela předběžné vyšetřování. Jeho cílem je „upřesnit hmotnou podstatu skutků“, kterým byl mladý kuchař podroben.

Reklama

Michelin bude nově hodnotit i hotely

Michelin bude nově hodnotit i hotely

Michelin bude vedle restaurací nově hodnotit i hotely. Hotelům, které návštěvníkům nabízejí vedle pokoje nezapomenutelný zážitek v příjemném slova smyslu, bude průvodce místo hvězd udělovat klíče jako známku kvality.

Přečíst článek

Le Gavroche

Slavná londýnská restaurace Le Gavroche zavírá. Její kuchyní prošel i Gordon Ramsay

Slavná londýnská restaurace Le Gavroche, která jako první v Británii získala jednu, a později i dvě a tři hvězdy v gastronomickém průvodci Michelin, po půl století zavírá. Oznámil to její majitel a šéfkuchař Michel Roux, napsal deník The Times. Třiašedesátiletý Roux chce fungující podnik, který se specializuje na francouzskou kuchyni, zavřít příští rok, protože se cítí přepracovaný a vyhořelý.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Radek Kašpárek

Michelinský kuchař Kašpárek: Přál bych si, aby Češi neřešili jen cenu jídla

Přečíst článek
La Degustation Bohême Bourgeoise je jedna ze dvou restaurací v Česku s michelinskou hvězdou.

Chcete v Česku michelinskou hvězdu? Zaplaťte miliony, jinak máte smůlu, říká Michelin

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme