Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Microsoftu se daří, softwarový gigant zvýšil čtvrtletní zisk i tržby

Microsoftu se daří, softwarový gigant zvýšil čtvrtletní zisk i tržby
ČTK
 ČTK

Americký softwarový gigant Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o devět procent na 18,3 miliardy dolarů (téměř 400 miliard korun). Jeho tržby stouply o sedm procent na 52,9 miliardy dolarů. Výsledky firmy překonaly očekávání analytiků.

Reklama

V přepočtu na akcii Microsoft ve čtvrtletí, které skončilo 31. března, vydělal 2,45 dolaru. Analytici přitom podle průzkumu společnosti Refinitiv v průměru očekávali zisk 2,23 dolaru na akcii při tržbách 51 miliard dolarů, napsala agentura Reuters. Akcie Microsoftu si po zveřejnění výsledků připisovaly zhruba pět procent.

Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.

Musk hrozí Microsoftu žalobou za vykrádání databáze Twitteru

Šéf americké společnosti Twitter Elon Musk pohrozil softwarové firmě Microsoft žalobou. Obviňuje ji, že používá data ze sociální sítě Twitter bez povolení. Musk to napsal ve středu na svůj twitterový účet.

Přečíst článek

K růstu tržeb podniku přispěla silná poptávka po cloudových službách. „Microsoft překonal očekávání tržeb i zisku. Pozitivně překvapily cloudové služby,” sdělil k výsledkům Microsoftu analytik XTB Jiří Tyleček. Upozornil, že tržby cloudové služby Azure stouply o 27 procent, tedy výrazněji, než se čekalo.

Bill Gates, miliardář, filantrop, zakladatel Microsoftu

Gates: Pauza ve vývoji umělé inteligence nic neřeší

Pauza ve vývoji umělé inteligence (AI) nastupující problémy nevyřeší. Agentuře Reuters to řekl spoluzakladatel americké softwarové společnosti Microsoft Bill Gates. Komentoval tak otevřený dopis, jenž rozvířil debatu o budoucnosti umělé inteligence. Microsoft je v této oblasti jednou z vůdčích firem.

Přečíst článek

Reklama

Tyleček však také uvedl, že Microsoft se nyní potýká s klesající poptávkou po osobních počítačích a také videohrách, které byly velmi oblíbené v průběhu pandemie. Celosvětový odbyt osobních počítačů v letošním prvním kalendářním čtvrtletí podle výzkumné společnosti International Data Corporation (IDC) meziročně klesl o 29 procent na 56,9 milionu přístrojů.

Dalších 10 tisíc nepotřebných. Zuckerberg ohlásil druhé kolo propouštění v Metě

Mark Zuckerberg, šéf společnosti Meta, která mimo jiné provozuje sociální sítě Facebook a Instagram, oznámil druhou vlnu propouštění. Ze společnosti má odejít dalších 10 tisíc zaměstnanců.

Přečíst článek

Microsoft již začátkem roku oznámil, že letos plánuje propustit asi 10 tisíc zaměstnanců, což je téměř pět procent jeho pracovní síly.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme