Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

MNC Capital chce trumfnout Strnada a zvýšila nabídku na převzetí Vista Outdoor

Michal Strnad, majitel holdingu Czechoslovak Group
Czechoslovak Group
 ČTK

Investiční společnost MNC Capital zvýšila nabídku na převzetí americké společnosti Vista Outdoor, která ale preferuje jinou dohodu s českou firmou Czechoslovak Group (CSG). MNC už jednu nabídku učinila, Vista ji však odmítla jako neadekvátní. Nyní se MNC rozhodla nabídka zvýšit na 39,50 dolarů za akcii, což Vistu oceňuje na více než tři miliardy dolarů (přes 67 miliard korun), uvedla agentura Reuters.

Reklama

Akcie Visty na zprávu ještě před zahájením obchodování na trhu Nasdaq v New Yorku zareagovaly růstem o více než sedm procent a dostaly se těsně pod 37 dolarů. Později část zisků smazaly a přidávaly méně než čtyři procenta na 35,80 dolaru.

Vista Outdoor minulý týden odmítla návrh na převzetí od MNC Capital, přestože tuto investiční společnost předtím vyzvala, aby svou původní nabídku vylepšila. MNC nabízela za jednu akcii 37,50 dolaru, což ale Vistu a její divizi Revelyst podle managementu podhodnocuje. Vista tehdy uvedla, že kdyby divize Revelyst byla samostatným podnikem, pak celá Vista má mnohem větší hodnotu.

Střelný prach ve španělské továrně vyrábějí už 700 let. Poslední roky ve spolupráci se českým miliardářem Strnadem

Střelný prach ve španělské továrně vyrábějí už 700 let. Poslední roky ve spolupráci se českým miliardářem Strnadem

Na území španělského města Granada se střelný prach vyrábí nepřetržitě již neuvěřitelných 700 let. Tenhle unikátní historický milník si 31. května slavnostně připomněla společnost Fábrica de Municiones de Granada (FMG), která je nositelem tradice výroby střelného prachu v Granadě, a i po sedmi stoletích tento produkt nadále vyrábí. Od roku 2020 ji v produkci nejenom střelného prachu pomáhá slovenský holding MSM Group, člen průmyslově-technologické skupiny Czechoslovak Group (CSG).

Přečíst článek

Společnost MNC Capital dnes uvedla, že její poslední nabídka oceňuje divizi Revelyst na více než jednu miliardu dolarů, zatímco Vista v prezentaci z letošního 1. února hodnotu Revelystu stanovila na 570 milionů dolarů.

Reklama

Společnost Vista Outdoor měla ke konci středečního obchodování tržní hodnotu 2,01 miliardy dolarů. Vylepšená nabídka od MNC Capital představuje prémii 27 procent ve srovnání s cenou na burze před 1. březnem, kdy společnost MNC Vistě poprvé předložila nabídku na převzetí. Tehdy nabídla 35 dolarů za akcii, což celý podnik ohodnocovalo na 2,90 miliardy dolarů. Poslední únorový den akcie Visty uzavřely na 31,20 dolaru za kus.

Americkou pobočku CSG povede bývalý důstojník US Army Paul Lemke

Americkou pobočku CSG povede bývalý důstojník US Army Paul Lemke

Zkušený manažer a bývalý důstojník US Army pomůže CSG v růstu na americkém trhu.

Přečíst článek

Vista v roce 2022 oznámila, že oddělí své divize outdoorových a sportovních produktů do dvou samostatných podniků. Musí ale ještě plně dokončit oddělení svého segmentu outdoorových produktů, který zahrnuje přilby a láhve na vodu.

Na konci května se Vista dohodla na prodeji své divize sportovního vybavení a munice Kinetic Group společnosti Czechoslovak Group za 1,96 miliardy dolarů. Vista už loni v listopadu odmítla nabídku na spojení od českého výrobce zbraní Colt CZ s tím, že nabídka Vistu podhodnocuje. Colt nabízel zhruba 30 dolarů za akcii.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme