Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na síť X se vracejí inzerenti. Zatím spíše ti menší

Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.
Profimedia.cz
 ČTK

Na internetovou síť X amerického miliardáře Elona Muska se od ledna vrátilo 65 procent inzerentů. Zaměstnancům společnosti to podle listu The New York Times tento týden sdělili vedoucí pracovníci firmy. Dodali, že velká část příjmů sítě X nyní pochází od menších podniků.

Reklama

Vedoucí pracovníci společnosti X, včetně výkonné ředitelky Lindy Yaccarinové, na schůzkách se zaměstnanci nicméně připustili, že firma stále čelí problémům při obnovování příjmů z reklamy. Ty se dostaly pod silný tlak, když Musk firmu předloni za 44 miliard dolarů (zhruba bilion korun) koupil.

Yaccarinová při setkáních se zaměstnanci poukazovala na vzestup zájmu o inzerci na síti X mezi malými a středními podniky. Podle zdrojů listu The New York Times, které se zúčastnily schůzek, však vedoucí pracovníci neposkytli aktuální údaje o příjmech sítě X. Tyto zdroje rovněž upozornily, že návrat inzerentů nemusí automaticky znamenat zvýšení příjmů z reklamy.

Elon Musk

Jste tu noví? Tak zaplaťte. Musk chce zpoplatnit přidávání příspěvků na síti X

Elon Musk chce přimět nové uživatele, aby za příspěvky na sociální síť X platili. Podle něj je to jediný způsob jak omezit aktivity automatizovaných účtů, které nespravují lidé, ale algoritmy.

Přečíst článek

Na polovině příjmů

Podnik po Muskově převzetí prošel rozsáhlými změnami. Ty vedle změny názvu z Twitteru na X zahrnovaly rovněž propuštění většiny zaměstnanců a uvolnění pravidel pro regulaci obsahu. Podle kritiků se tak otevřela cesta k nenávistným projevům nebo šíření nepravdivých informací. Obavy ohledně nedostatečné regulace obsahu a některé Muskovy kontroverzní výroky vedly k tomu, že řada inzerentů se od sítě X distancovala. Loni se příjmy z reklamy společnosti X ve Spojených státech podle odhadů společnosti Emarketer propadly zhruba o 52 procent.

Reklama

Musk je mimo jiné výkonným ředitelem firmy na výrobu elektromobilů Tesla a zakladatelem společností SpaceX a Neuralink. Podle aktuálního žebříčku miliardářů sestavovaného agenturou Bloomberg je s majetkem zhruba za 207 miliard dolarů (4,8 bilionu korun) nejbohatším člověkem na světě.

Akcionáři Tesly ve čtvrtek Muskovi znovu schválili rekordní balík odměn v hodnotě 44,9 miliardy dolarů, který začátkem roku zablokoval soud. Odměny mají být vyplaceny postupně při splnění stanovených cílů.

Elon Musk urovnal spory s Applem

Šéf Tesly Musk dostal další šanci dosáhnout na bilionovou odměnu

Akcionáři americké automobilky Tesla ve čtvrtek schválili rekordní balík odměn pro šéfa podniku Elona Muska v hodnotě 44,9 miliardy dolarů (zhruba jednoho bilionu korun), píše agentura AP. Děje se tak poté, co dohodu, která vznikla v roce 2018, začátkem letošního roku zrušil soud ve státě Delaware.

Přečíst článek

Elon Musk

Podrážděný Musk. Miliardář zvažuje zákaz výrobků Apple ve svých firmách. Co mu vadí?

Americký miliardář a šéf automobilky Tesla Elon Musk varoval, že by ve svých firmách mohl zakázat používání produktů společnosti Apple. K zákazu by přikročil, pokud Apple do svých výrobků integruje nástroje umělé inteligence (AI) od společnosti OpenAI. Upozornila na to agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Stanislav Šulc: Muskův Twitter už nestojí za nic. Mix porna a fašismu jen likviduje společnost

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme