Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejde proud. Počasí odřízlo od elektřiny 63 tisíc domácností

Hasiči zasahují na mnoha odříznutých místech
Profimedia.cz
 ČTK

Bez elektřiny je v Česku kvůli extrémním dešťům a větru přes 63.000 domácností. Informovali mluvčí ČEZ Soňa Holingerová a E.ON Roman Šperňák. Problémy jsou hlavně na severu Čech.

Reklama

ČEZ eviduje nejvíce poruch v Ústeckém kraji, kde je bez dodávek přes 20 tisíc domácností. V Libereckém a také v Královéhradeckém kraji nemá elektřinu shodně přes 13 tisíc domácností, uvedl ČEZ.

Mluvčí E.ON Šperňák řekl, že v distribuční síti EG.D bylo ráno zhruba 2000 míst bez elektřiny, z toho asi 650 v jižních Čechách, hlavně na Strakonicku a Prachaticku, zbytek na Vysočině a na jižní Moravě

Labe protéká Masarykovým zdymadlem pod hradem Střekov

Česko se připravuje na povodně. Některá města chystají evakuace, lidé jsou bez proudu

Města v České republice chystají kvůli extrémním dešťům a očekávanému vzestupu hladin evakuace obyvatel a staví protipovodňové bariéry. Někde již museli lidé opustit chatové oblasti. Bez proudu byly odpoledne tisíce domácností, do vedení většinou spadly vlivem deště a větru stromy nebo větve. Na Náchodsku najel do spadlého stromu vlak, nikdo se nezranil. Nejhorší situace by měla být o víkendu, déšť ještě zesílí. Extrémní povodňové ohrožení platí pro celou Moravu a Slezsko, Vysočinu, východní, jižní či severní Čechy, ale podle aktuální výstrahy se na velkou vodu musí připravit i Praha a většina Středočeského kraje.

Přečíst článek
.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Primátor Opavy Navrátil: Škody po záplavách jsou v miliardách korun

Opava pod vodou. Škody po záplavách jsou v miliardách korun, uvedl tamní primátor

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme