Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nesmírný talent. Stipendium Future Frames v Karlových Varech získal dánský filmař Høeg

Dánský filmař William Sehested Høeg přebírá cenu Future Frames od CEO společnosti Allwyn
Poskytnuto Allwyn
Stanislav Šulc
sta

Možnost setkat se s nejlepšími filmaři světa získal talentovaný dánský filmař. Stipendium Future Frames Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary uděluje již deset let, od loňského ročníku je partnerem společnost Allwyn.

Reklama

European Film Promotion a společnost Allwyn, přední mezinárodní provozovatel loterií, na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary slavnostně vyhlásili letošního příjemce stipendia v Los Angeles 2024, kterým se stal William Sehested Høeg z Dánska.

Podívejte se na předávání ceny Future Frames na MFF Karlovy Vary

Jsem vděčný Karlovarskému festivalu, EFP a společnosti Allwyn za tuto neuvěřitelnou příležitost. Účastí na Future Frames jsem se toho mnoho naučil, a to jak od uznávaných osobností filmového průmyslu, tak od svých kolegů. Sdílení našich filmů a vzájemné čerpání inspirace z jedinečných stylů a perspektiv bylo naprosto výjimečné. Těším se, až na tuto neocenitelnou zkušenost navážu i v Los Angeles,“ reagoval na vítězství William Sehested Høeg.

Reklama

Nadějný filmař začal studovat na Dánské národní filmové škole v roce 2019, několik oceněných krátkých filmů však režíroval už předtím. Prostřednictvím postav ve svých filmech obnažuje sám sebe a vytváří současné portréty toxické skupinové dynamiky. Porotu na festivalu zaujal svým filmem Stížnost (The Complaint / Sammen er du mere), tragikomedií z firemního prostředí, kde mezilidské vztahy a přátelství soupeří s ambicemi a povýšení v práci je zde největším cílem lidské existence.

V pátek začal Karlovarský filmový festival

Valná většina mladých filmařů naráží na problémy. Kde jsou největší?

Mladí zájemci o filmové obory v České republice se chtějí v kinematografii prosadit více než kdy jindy. Při vstupu do filmového průmyslu však čelí mnoha překážkám, ať už v oblasti financování, nedostatku praktických zkušeností či mentoringu. Podle nového průzkumu provedeného společností Allwyn mezi zájemci o filmové obory tak mnozí z nich zvažují přesun za filmovou kariérou do zahraničí.

Přečíst článek

Podpora talentů

Program Future Frames pomáhá evropským režisérům zahájit kariéru ve filmovém průmyslu už od roku 2015. Deset nadějných režisérů je každý rok pozváno na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, aby zde představili své filmy, získali potřebný mentoring i školení šité na míru a navázali vztahy s klíčovými osobnostmi ve filmovém průmyslu. Program Future Frames tak doposud podpořil více než sto začínajících evropských režisérů, kteří zde mohou představit svou tvorbu a učit se od předních osobností filmového průmyslu.

Za celou rodinu společnosti Allwyn bych rád pogratuloval každému z našich deseti talentovaných účastníků programu a Williamu Sehestedovi Høegovi k získání letošního stipendia Future Frames. Film vypráví silné příběhy a spojuje lidi z celého světa, proto jsme hrdí na to, že můžeme program Future Frames podporovat a můžeme pomoci budoucím hvězdám naplno rozvinout svůj potenciál a podělit se o své příběhy s celým světem,“ řekl Pavel Turek, ředitel pro globální značku, firemní komunikaci a CSR společnosti Allwyn.

Ta se stala partnerem programu Future Frames vloni, a to v úzké spolupráci s talentovou agenturou UTA, společností Range Media Partners a MFF KV. Právě partnerství společnosti Allwyn rozšířilo program o měsíční stipendijní pobyt v Los Angeles, kterého se zúčastní jeden ze zmíněných deseti režisérů.

V rámci tohoto stipendia bude mít jeho letošní příjemce William Sehested Høeg možnost čerpat zkušenosti od nejlepších talentů filmového průmyslu a pracovat s nimi prostřednictvím specializovaného programu mentoringu, stínování a školení.

Prezident MFF KV Jiří Bartoška a zakladatel skupiny KKCG Karel Komárek
video

PODÍVEJTE SE: Komárek s Bartoškou ocenili mladé filmaře. Allwyn je pošle na stipendium do Los Angeles

Karlovy Vary vedle zavedených hvězd vítají také talentované mladé filmaře z celého světa. Nově se na jejich podporu zaměřil jeden z nejbohatších Čechů, Karel Komárek. Jeho dnes již globální loterijní společnost Allwyn spustila ve spolupráci s European Film Promotion stipendijní program pro mladé filmaře, kteří v rámci projektu Future Frames budou mít šanci na studijní cestu do Los Angeles. První vítězkou se stala Amalie Maria Nielsen z Dánska.

Přečíst článek

Filmoví studenti: Filmařům chybějí peníze

Nový průzkum společnosti Allwyn ve spolupráci s agenturou STEM/MARK ukázal, že 82 % z dotázaných studentů a zájemců o filmové obory vnímá vážné překážky, kterým podle nich čelí každý, kdo vstupuje do filmového průmyslu. Jde především o nedostatek financí (57 %) i příležitostí k získání praktických zkušeností (46 %) či mentoringu. Podpora společnosti Allwyn umožňuje programu Future Frames tyto překážky přímo řešit: mladým filmovým režisérům nabízí navázání kontaktů i potřebnou podporu.

„Program Future Frames každoročně upozorňuje na jedinečné talenty evropské kinematografie. Těším se na to, co budoucnost přinese každému z našich účastníků, a doufám, že si všichni odnesou z účasti na letošním festivalu opravdu obohacující a formující zážitek,“ dodal výkonný ředitel MFF KV Kryštof Mucha.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme