Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nike bude mít nového šéfa. Investoři to ocenili

Nike bude mít nového šéfa. Investoři to ocenili
Pixabay
 ČTK

Americký výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike bude mít nového šéfa. Firma oznámila, že její současný výkonný ředitel John Donahoe příští měsíc odejde z funkce. Nahradí ho Elliott Hill, který ve firmě v minulosti působil na různých vedoucích pozicích v Severní Americe i Evropě.

Reklama

Akcie podniku na toto oznámení reagovaly silným růstem. Před otevřením burzy přidávají skoro sedm procent. Změna ve vedení firmy přichází v době, kdy se Nike potýká se slábnoucími tržbami a zostřující se konkurencí.

Šedesátiletý Hill působil ve společnosti Nike 32 let, v roce 2020 však z firmy odešel. „Jsem nadšený, že mohu Elliotta přivítat zpátky v Nike,“ uvedl předseda správní rady podniku Mark Parker. Správní rada podle něj dospěla k závěru, že Hill je vzhledem ke svým schopnostem a zkušenostem „správnou osobou, která bude řídit další fázi růstu společnosti Nike“. Čtyřiašedesátiletý Donahoe ve firmě do konce ledna zůstane jako poradce, aby pomohl zajistit hladký průběh změny ve vedení.

Podle analytičky Jessicy Ramirezové ze společnosti Jane Hali & Associates přináší změna ve vedení „pozitivní signál“, protože do čela podniku se postaví někdo, kdo ho dobře zná. „Vypadá to, že společnost Nike chtěla přivést zpět někoho s velkými zkušenostmi a rozsáhlými vědomostmi o podniku a jeho problémech,“ uvedl analytik David Swartz z firmy Morningstar Research. Donahoe, který se stal šéfem společnosti Nike začátkem roku 2020, podle něj přišel do firmy „bez jakýchkoliv zkušeností v odvětví“.

Vinice Chablis

Saskia, sedmatřicetiletá dědička Rothschildů, koupila vinici od miliardáře Pinaulta

V Burgundsku se odehrála hvězdná transakce: Vinařství Domaine William Fevre se přesunulo z ruky do ruky v rámci francouzské elity. Cenovka - skoro 90 milionů eur. 

Přečíst článek

Reklama

Jan Čermák, TV Barrandov

Majitel Barrandova Čermák ovládl strojaře z Hodonína

Novopečený majitel TV Barrandov Jan Čermák ovládl další firmu. Jde o Montpetrol, strojírenskou společnost z Hodonína, která se soustředí na byznys v oblasti ropy a plynu.

Přečíst článek

Co by byl Belfast bez společnosti Harland & Wolff?

Blíží se konec výrobce Titanicu? Slavná loděnice míří do insolvence

Harland & Wolff postavil Titanic i řadu lodí pro britskou armádu. Obrovské jeřáby loděnice jsou jedním ze symbolů severoirského Belfastu, který o ně ale možná přijde. Lodnímu průmyslu se aktuálně moc nedaří a slavná firma je od pondělka v insolvenci.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Air Bank rozšiřuje board. Pátým členem bude šéf přes produkty a inovace Jiří Suchý

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme