Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nordic Telecom našel kupce. Je jím PPF Renáty Kellnerové

O2 koupí operátora Nordic Telecom Regional
ČTK
 ČTK

Nordic Telecom definitivně vzdal ambice na změnu českého mobilního trhu. Pro svá aktiva našel kupce. Je jím společnost O2 Czech Republic, kterou vlastní tuzemský investiční lídr – skupina PPF Renáty Kellnerové. O2 koupí stoprocentní podíl ve společnosti Nordic Telecom Regional s více než 100 tisíci zákazníky. Transakce podléhá schválení příslušnými úřady. Firmy to uvedly ve společném prohlášení. Cenu nezveřejnily.

Reklama

Záměr prodat významnou část svých telekomunikačních aktivit zveřejnil Nordic Telecom již na konci minulého roku. Jedním ze zájemců byla ostravská firma PODA.

O2 podle informací Hospodářských novin za operátora nabídla částku mezi jednou a 1,5 miliardy korun. Již dříve Nordic Telecom firmě O2 prodal frekvence na vysokorychlostní internet, které získal v aukci od Českého telekomunikačního úřadu.

Nordic Telecom Regional patří do skupiny Nordic Telecom Holding, kterou většinové ovládá právník Tomáš Otruba. Ten je spojený s investiční skupinou PPF, která vlastní O2 a další telekomunikační firmu CETIN.

Nordic podle svého webu poskytuje internet na optické síti a také vzduchem na 5G a Wi-Fi technologii. Staví vlastní bezdrátovou síť, která nabízí spolehlivé vysokorychlostní připojení. Přes přístupovou síť společnosti CETIN pak nabízí pevné připojení k internetu xDSL.

Reklama

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě.

Libor Dočkálek

Novým výkonným ředitele Nordic Telecomu bude Libor Dočkálek

Novým výkonným ředitelem operátora Nordic Telecom bude od února dosavadní šéf pro strategii a produkty Libor Dočkálek. Nahradí dlouholetého ředitele Jana Čorneje.

Přečíst článek

Zisk O2 mírně klesl, mobilní služby podražily

Zisk O2 mírně klesl, mobilní služby podražily

Operátorovi O2 loni klesl zisk po zdanění o 0,7 procenta na 6,09 miliardy korun. Výnosy se naopak zvýšily o 2,4 procenta na 35,04 miliardy korun. Společnost to uvedla ve výroční zprávě. Hospodaření společnosti negativně ovlivnila přetrvávající vysoká inflace, která měla za následek výrazný růst provozních nákladů. Nejvýrazněji rostly náklady spojené s provozem mobilní sítě a mzdové náklady.

Přečíst článek

Renáta Kellnerová

Kellnerová: Po smrti Petra jsem se s PPF seznamovala, loni jsem byla rozhodnější

K rozhodnějším krokům než dříve přistoupila v investiční skupině PPF loni podle svých slov Renáta Kellnerová, vdova po zakladateli skupiny Petru Kellnerovi. V ročence skupiny za rok 2023, kterou firma v pátek zveřejnila, uvedla, že v prvních letech po smrti manžela se s fungováním PPF nejprve jen seznamovala. Generální ředitel PPF Jiří Šmejc ve svém úvodním slově napsal, že se skupině podařilo splnit rozhodující část hlavních cílů, které si při nástupu do funkce v červnu 2022 stanovil. Zmínil třeba stažení z Ruska nebo restrukturalizaci portfolia.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme