Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Obchodní dům Máj zavřel i druhé dětské hřiště. Lidi tam nechodili

Zrekonstruovaný obchodní dům Máj na rohu Národní a Spálené ulice v Praze bude mít vedle obchodů a restaurací i zábavní centrum a střešní vyhlídkovou terasu
ČTK
 ČTK

Pražské obchodní centrum Máj trvale uzavřelo vnitřní dětské hřiště Lvíčkov. Společnost Amadeus Real Estate (ARE), která Máj vlastní, o tom informovala na facebooku hřiště.

Reklama

Důvodem uzavření je podle serverů e15 a iDNES nízká návštěvnost. Kvůli chybějícímu stavebnímu povolení obchodní centrum Máj už dříve zrušilo dětské hřiště na střeše budovy.

„Snaha oživit centrum Prahy aktivitami pro rodiny s dětmi, po níž existovala veřejná poptávka, se v reálu ukázala jako hůře splnitelná. Máj se tedy dále bude kromě zde provozovaných obchodů, služeb a food courtu soustředit na zábavu pro starší děti a dospělé," stojí ve vyjádření na facebooku. Společnost ARE podle něj aktuálně pracuje na novém projektu, který prostory dětského hřiště Lvíčkov využije.

Z informací na facebooku také vyplývá, že on-line vstupenka pro dítě od jednoho roku od pondělí do pátku stála 450 korun, o víkendu a o svátcích se zvedla na 550 korun. Za dospělého on-line vstupné vždy vyšlo na 150 korun. Při zakoupení na místě bylo vstupné pro děti i dospělé o 40 korun dražší. Děti do jednoho roku měly vstup zdarma.

Reklama

Obchodní dům Máj v centru Prahy se zhruba po dvouleté rekonstrukci otevřel veřejnosti letos 24. června. Rekonstrukce stála 4,5 miliardy korun. V devíti patrech nabízí Máj obchody, restaurace, zábavní centra či střešní vyhlídkovou terasu. Ještě před otevřením vyvolali kontroverze dva několikametroví pohybující se motýli s trupem napodobujícím stíhačku spitfire od výtvarníka Davida Černého, které majitelé nechali osadit na fasádu budovy. Kritiku některých architektů i části veřejnosti následně po otevření sklidily interiéry zábavních center v horních patrech obchodního domu.

Do Máje už nikdy nevkročím, motýli Davida Černého jsou nejmenším zlem, říká Jan Kasl

Od července začíná platit novela stavebního zákona, která přináší řadu změn do stavebního řízení. Postup ministerstva pod vedením Ivana Bartoše u mnoha účastníků trhu vyvolával nervozitu, jak přeměna proběhne. Nezkrachuje v Česku stavební řízení? Šéf České komory architektů Jan Kasl, architekt a bývalý pražský primátor tvrdí, že nakonec všechno dobře dopadne. „Věřím v evoluci.“ Kromě nuancí kolem stavebního řízení však přišla řeč i na rozvoj hlavního města. „Do Máje nikdy nevstoupím,“ svěřil se Kasl v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek

Václav Klán

Chtěli jsme střechu Máje zpřístupnit všem, říká jeden z Klánů

Od všeho trochu nebo spíš víc se najde v zrekonstruovaném Máji. Zvenku se budova téměř nezměnila, uvnitř radikálně.

Přečíst článek

Na obchodní dům Máj v Praze dělníci přidělali druhého motýla od Černého

Památkáři nám striktně vymezili hranice, říká šéf designérů nového Máje

Zřejmě nejsledovanější rekonstrukce v Praze se chýlí ke svému konci. Architekti a designéři ještě ladí poslední detaily. Někdejší obchodní dům Máj na Národní třídě se otevře již příští týden. Kromě supermarketu v podzemí, ochodů v prvním patře a gastro provozu v druhém, objekt zaplní asi největší zábavní centrum v Evropě. „Myslím, že stejně jako v případě motýlů se veřejnost rozdělí do dvou skupin, jedné se to bude líbit, druhé ne,“ říká hlavní architekt Ondřej Michálek ze společnosti Prochazka & Partners, která navrhovala design většiny vnitřních prostor a z pozice cenového a projektového manažera pod taktovkou developera Amadeus Real projekt řídila.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme