Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Objevte krásy Bulharska: Dovolená, kterou si zamilujete

I v Bulharsku se dají najít opuštěné pláže
Profimedia.cz
Komerční spolupráce

Bulharsko, perla Balkánu, se stává čím dál tím oblíbenější destinací pro letní dovolenou nejen mezi českými turisty. Tato země nabízí jedinečnou kombinaci bohaté historie, překrásné přírody a moderní turistické infrastruktury. Bez ohledu na to, zda toužíte po odpočinku na pláži, poznávání historických památek nebo aktivní dovolené plné zážitků, Bulharsko je destinací, která splní vaše očekávání. Pojďme se podívat, co tato země nabízí a proč byste měli zvážit právě Bulharsko jako cíl své příští dovolené.

Reklama

Pláže a pobřeží Černého moře: Ráj pro milovníky slunce a moře 

Bulharsko je proslulé svými nádhernými plážemi podél pobřeží Černého moře, které se táhne přes 370 kilometrů. Nejpopulárnějšími letovisky, která přitahují turisty z celého světa, jsou Slunečné pobřeží, Zlaté Písky a Albena. 

Slunečné pobřeží 

Slunečné pobřeží je jedním z největších a nejživějších letovisek v Bulharsku. Nabízí více než osm kilometrů dlouhou pláž pokrytou jemným zlatavým pískem. Tato oblast je ideální pro rodiny s dětmi díky pozvolnému vstupu do moře a široké nabídce aktivit. Na své si zde přijdou i milovníci nočního života, jelikož Slunečné pobřeží je známé svými rušnými kluby a bary, kde zábava nekončí ani po západu slunce. 

Zlaté Písky 

Zlaté Písky jsou dalším vyhlášeným letoviskem, které je obklopeno přírodními rezervacemi a zelenými kopci. Pláže zde jsou čisté, prostorné a moře křišťálově průzračné. Toto letovisko je skvělou volbou pro ty, kteří hledají klidnější a luxusnější prostředí, ale zároveň nechtějí přijít o možnost kulturního vyžití. V okolí najdete mnoho termálních pramenů a wellness center, kde si můžete dopřát relaxační procedury. 

Albena 

Albena, třetí z hlavních letovisek, se pyšní svou ekologickou orientací a vysokou úrovní služeb. Pláže v Albeně jsou široké a velmi dobře udržované. Toto letovisko je ideální pro rodiny s malými dětmi, protože nabízí mnoho zábavních aktivit a sportovních možností, jako jsou vodní sporty, minigolf nebo tenis. Albena je také známá svou výbornou kuchyní, kde si můžete vychutnat čerstvé mořské plody a tradiční bulharská jídla. 

Reklama

Kulturní a historické poklady Bulharska 

Kromě krásných pláží a přírodních scenérií nabízí dovolená v Bulharsku také bohatou historii a kulturu, které stojí za to objevit. Země se může pochlubit několika historickými památkami zapsanými na seznamu UNESCO, které vás zavedou do dávných dob a odhalí tajemství minulosti. 

Nesebar 

Nesebar je starobylé město ležící na malém poloostrově v Černém moři a je jedním z nejvýznamnějších historických klenotů Bulharska. Toto město, známé také jako „Perla Černého moře“, má bohatou historii sahající až do starověku. Uličky Nesebaru jsou lemované zachovalými středověkými kostely a tradičními domy s dřevěnými balkony, které vytvářejí jedinečnou atmosféru. Procházka tímto městem je jako cesta časem, kde na každém rohu najdete pozůstatky starověkých civilizací. 

Sozopol 

Sozopol je dalším historickým městem, které byste neměli při své cestě do Bulharska vynechat. Toto starobylé město, založené Řeky v 7. století př. n. l., je plné archeologických nalezišť, která svědčí o jeho bohaté minulosti. Sozopol se pyšní úzkými uličkami, kde se mísí tradiční bulharská architektura s moderními prvky, a nabízí mnoho kulturních akcí a festivalů, které přitahují umělce a turisty z celého světa. 

Balkánské přírodní krásy a dobrodružství 

Bulharsko není jen o plážích a historii; nabízí také úchvatnou přírodu, která láká k objevování. Země je domovem několika národních parků a rezervací, kde můžete zažít dobrodružství v divočině. 

Národní park Rila je největším národním parkem v Bulharsku a nachází se v pohoří Rila, kde se také tyčí nejvyšší hora Balkánu – Musala. Tento park je ideální pro turisty a milovníky přírody. Nabízí nádherné horské scenérie, křišťálově čistá jezera a husté lesy. Turisté zde mohou podniknout výlety po různě náročných trasách, které vedou k malebným horským chatám a jezerům, k nimž patří i slavných Sedm rilských jezer. 

Národní park Pirin je dalším přírodním skvostem Bulharska. Tento park, který je také zapsán na seznamu UNESCO, nabízí dramatické horské vrcholy, hluboká údolí a rozsáhlé borovicové lesy. Pirin je rájem pro milovníky horských sportů od pěší turistiky přes horolezectví až po lyžování v zimních měsících. 

All inclusive: Pohodlná a bezstarostná dovolená 

Pokud si chcete svou dovolenou skutečně užít a nemuset se o nic starat, zvolte pobyt s programem all inclusive. Mnohé hotely v Bulharsku nabízejí vynikající služby, které zahrnují nejen ubytování a stravování, ale také různé volnočasové aktivity a zábavu pro všechny věkové kategorie. 

All inclusive dovolená vám umožní plně se soustředit na odpočinek a vychutnat si každý moment vaší cesty bez starostí o denní výdaje. Hotely nabízejí pestrou stravu včetně místních specialit, neomezené nápoje a přístup k hotelovým zařízením, jako jsou bazény, wellness centra a sportovní areály. To vše vám umožní vychutnat si dovolenou bez jakýchkoliv omezení. 

Výhodné nabídky: Když last minute, tak jedině od Tui 

Pro ty, kteří chtějí zažít Bulharsko za skvělou cenu, jsou zde nabídky last minute Tui. Tyto nabídky vám umožní vyrazit na vysněnou dovolenou téměř okamžitě a za výhodnou cenu. Na Tui.cz najdete aktuální nabídky last minute Bulharsko, které zahrnují kvalitní hotely s all inclusive programem. 

Bulharsko nabízí skvělé služby za skvělé peníze, a proto je ideální volbou pro ty, kteří hledají kvalitní dovolenou bez zbytečných výdajů. Last minute nabídky vám navíc umožní užít si dovolenou snů za zlomek původní ceny, aniž byste museli slevit z kvality. 

Bulharsko jako destinace, která si zaslouží vaši pozornost 

Bulharsko je destinací, která si zaslouží vaši pozornost. Nabízí skvělé podmínky pro letní dovolenou, ať už hledáte slunce, moře, kulturu nebo přírodu. Nechte se inspirovat Bulharskem a vydejte se na cestu za nezapomenutelnými zážitky. Ať už zvolíte klidné letovisko, historické město, nebo horské dobrodružství, Bulharsko vám nabídne dovolenou, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat. 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Seychely

OBRAZEM: Seychely jsou rájem na Zemi. Podívejte se na pláže i do palírny rumu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme