Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

OBRAZEM: Hurikán Milton se prohnal Floridou. Za sebou nechal spoušť a mrtvé

Následky hurikánu Milton
ČTK
 ČTK

Hurikán Milton prošel Floridou ze západu na východ, poté území tohoto amerického státu opustil a zamířil nad oceán. Když bouře dorazila nad pevninu, měla sílu hurikánu třetí kategorie z pětistupňové škály, při odchodu byla na prvním stupni. Živel způsobil rekordní přívaly srážek a záplavy, miliony lidí připravil o elektřinu a vyžádal si nejméně čtyři oběti, informovala agentura AP a stanice CNN.

Reklama

Bouře dorazila k pobřeží dříve a jižněji, než se očekávalo. Guvernér státu Ron DeSantis na tiskové konferenci prohlásil, že i díky tomu se Florida patrně „vyhnula nejhoršímu scénáři“. Milton se přihnal před přílivem, díky čemuž se západní pobřeží státu mohlo vyhnout nejhorším předpovědím ohledně přílivových vln.

FOTOGALERIE: Následky hurikánu Milton

Čtyři mrtví jsou hlášení v okrese St. Lucie, kde se v komunitě seniorů v obci Fort Pierce prohnala během 20 minut zhruba desítka tornád. Podle místního šerifa Keitha Pearsona na pátrání po dalších seniorech uvězněných v troskách domů pracuje asi 200 lidí, záchranu ale stále komplikuje silný vítr. Ten při bouři dosahoval až rychlosti 205 kilometrů v hodině. Množství lidí vyprošťovali záchranáři z trosek domů či převrácených aut v nedalekém okrese Palm Beach.

Reklama

Podle DeSantise jsou bez elektrického proudu na Floridě přes tři miliony odběratelů. Guvernér vyzval lidi, aby ani po přechodu hurikánu nevycházeli z domů předčasně, vyhýbali se spadlým drátům a dbali pokynů úřadů. Mezinárodní letiště v Tampě podle AP informovalo, že obnoví provoz v pátek.

Miliony obyvatel v oblasti dostaly příkaz k evakuaci a lidé se od začátku týdne přesouvali do evakuačních center. Některé z komunit, které leží na trase Miltonu, se přitom ještě nestihly vzpamatovat z následků hurikánu Helene, který na konci září zabíjel a napáchal škody od Floridy po Virginii. DeSantis uvedl, že dopad Miltonu by měl být podle prvních hodnocení menší, než tomu bylo u Helene.

Primátor Opavy Navrátil: Škody po záplavách jsou v miliardách korun

Opava pod vodou. Škody po záplavách jsou v miliardách korun, uvedl tamní primátor

Voda v ulicích Opavy opadla a odhalila zkázu, kterou způsobila. Primátor města Tomáš Navrátil (ANO) škody odhaduje na miliardy korun. Zničená je podle něj sportovní hala, fotbalový stadion, městské sady či historický areál koupaliště. Stovky lidí mají zničené domovy. Primátor to uvedl na facebookovém profilu města.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Mick Jagger prodává floridskou rezidenci. Žádnou okázalost nečekejte

Mick Jagger a jeho o 43 let mladší partnerka prodávají floridskou rezidenci. Je docela skromná

Přečíst článek
Drahota, štěnice v hotelu a Trumpův duch. Zahraniční turisté ztrácejí zájem o Ameriku

Drahota, štěnice v hotelu a Trumpův duch. Zahraniční turisté ztrácejí zájem o Ameriku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme