Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Obyčejný byznys: Provoz pouťové atrakce se stále vyplácí, říká kolotočářka

Řetízkový kolotoč nesmí na žádné pouti chybět
Profimedia.cz
Michal Nosek

Lokální zábavní události jsou doménou majitelů stánků, kolotočů a dalších atrakcí. Jejich sezona právě vrcholí a mohou tak již odhadovat letošní zisky. S příchodem podzimu totiž čas dožínek, poutí či obecních slavností odezní. Jednu takovou jsme navštívili i my.

Reklama

„Tržby byly fajn a někdy jsme dokonce nestíhali, skončila jedna jízda a hned začala další. Stály u nás fronty, zejména z řad mládeže,“ zhodnotila úroveň dožínek Ústeckého kraje Rita, která již roky na poutích provozuje elektrická autíčka. Tržby sice nejsou tak velké jako na začátku tisíciletí, ale z jejích slov vyplývá, že letošní horké léto zábavě přálo a lidé si ho užili i v rámci poutí. „Návštěvníků přibývá a začali se i více bavit, už z nich zřejmě spadly covidové chmury a na poutích znovu utrácejí za občerstvení i atrakce,“ popisuje letošní sezonu Rita. 

Ze zájmu, který mládež o tradiční mechanické atrakce projevila, je znát, že ji virtuální svět internetu zatím nepohltil úplně. Staré dobré „řetízkáče“ a labutě tak přežijí další roky. 

Děti se bavily u atrakcí a dospělí obcházeli stánky s pochutinami a alkoholem. V tropickém horku byl zájem hlavně o pivo, které zde nabízelo hned několik pivovarů. „Sudy už máme skoro vypité, s tržbou jsem spokojený,” pochvaloval si situaci jeden z prodejců a ostatní na tom byli podobně. 

Na dožínkách byl zájem i o řetízkové kolotoče a další atrakce, kterých byl plný městys. „Vyšlo počasí, takže si nad tržbami můžeme mnout ruce. Už dlouho se nám tady na Peruci tak nedařilo. Lidi se přicházejí pobavit a utrácejí. Hlavně mladí,“ uvedl s úsměvem Pavel, který obsluhoval kolotoč s labutěmi. 

Reklama

Na pokraji zájmu nezůstávaly v průběhu dožínkových slavností ani střelnice, nafukovací skluzavky či skákací hrady. Kolotočáři a prodavači občerstvení tak odjížděli z krajských dožínek na Peruci spokojení

Medvědi se na Slovensku rychle množí

Obyčejná práce: Buďme rádi za vlky. Na Slovensku mají medvědy lidožrouty, říká hajný z Krušných hor

Hajní tráví mezi stromy celý život, jejich práce je po staletí prakticky stejná. Jen jim dnes pomáhají moderní stroje či technologie a místo pytláků, kteří se vyskytují méně, nahánějí jezdce na terénních čtyřkolkách.

Přečíst článek

Školní rok odstartoval

Obyčejná práce: Školám vládnou tělocvikáři, říká učitel

Dětem a pedagogům odstartoval školní rok. Zatím má být standardní, jen ministerstvo školství se na podzim chystá představit zásadní reformu, která by v horizontu deseti let výrazně proměnila stávající strukturu vzdělávacího systému.  

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme