Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Shein odhalil případy dětské práce u svých dodavatelů

Shein odhalil případy dětské práce u svých dodavatelů
Profimedia
Petra Nehasilová
pej

Čínský internetový prodejce levné módy Shein zpřísnil kontrolu firem ve svém dodavatelském řetězci. A odhalil hned dva případy dětské práce, informoval server BBC.

Reklama

„Oba případy jsme se snažili vyřešit co nejrychleji. Došlo na ukončení pracovních smluv s nezletilými zaměstnanci, zajištění výplaty dlužných mezd, lékařských prohlídek a v případě potřeby zajištění repatriace k rodičům či zákonným zástupcům,“ uvedl Shein v oficiálním prohlášení.

Firma se zároveň rozhodla dočasně pozastavit odběr zboží od zmiňovaných společností a obchod nemá v plánu obnovit, dokud nedojde k vyřešení tohoto problému, uvedl server BBC. „Po odpovídající nápravě bude smluvním výrobcům povoleno pokračovat v činnosti,“ píše Shein.

EU, ilustrační foto

Eurokomisaři se opět zaměřují na Temu či Shein. Plánují uvalení cel na levné zboží

Evropská komise (EK) plánuje uvalit cla na levné zboží z čínských e-shopů jako Temu, Shein nebo AliExpress. Docílit toho chce zrušením dosavadního limitu 150 eur (zhruba 3780 korun), do nějž jsou zásilky ze zemí mimo EU osvobozené od celních poplatků, uvedl deník Financial Times (FT) s odvoláním na tři osoby obeznámené s návrhem.

Přečíst článek

Už v minulosti byl čínský řetězec kritizován kvůli zaměstnanecké politice. Například švýcarská skupina Public Eyete poukázala na to, že řada zaměstnanců na šesti pracovištích v Kantonu odpracovává nadměrné množství přesčasů. 

Reklama

V reakci na toto zjištění společnost Shein uvedla, že „usilovně pracuje“ na řešení otázek a dosáhla „významného pokroku ve zlepšování podmínek“.

Shein by mohl brzy vstoupit na londýnskou akciovou burzu. Podle BBC firma už podala příslušné dokumenty. Analytici se domnívají, že společnost může být oceněna až na 66 miliard dolarů (1,5 bilionu korun).

Firma se pro vstup na burzu zaměřila na Británii, protože ve Spojených státech čelila překážkám a intenzivní kontrole. Dokumenty podala firma v USA loni v listopadu. Skupina amerických zákonodárců totiž už loni vyzvala k prošetření společnosti Shein kvůli tvrzení, že při výrobě některých oděvů, které prodává, je využívána nucená práce Ujgurů. Firma u dodávek oblečení spoléhá na tisíce dodavatelů třetích stran a smluvní výrobce blízko své centrály v čínském Kantonu.

Britský penzista George Cowey mává na vládní auta vjíždějící do areálu parlamentu v Londýně, který 20. března 2019 jednal o otázkách spojených s brexitem. Nápis na ceduli vyzývá k "navrácení britské suverenity".

Daň za brexit. Z Británie stále prchají davy milionářů

Britská finanční smetánka loni pokračovala v úprku ze země. Země má zase o 1400 lidí se jměním přesahujícím milion dolarů méně. Důvodem jsou dopady odchodu Velké Británie z Evropské unie v roce 2020. Počet bohatých exulantů ale loni přece jen ve srovnání s předcovidovými lety klesl, uvedla agentura Bloomberg s odkazem na analýzu společnosti Henley & Partners.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme