Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pivovar Carlsberg kupuje za miliardy britského výrobce nealko nápojů Britvic

Pivovar Carlsberg kupuje za miliardy britského výrobce nealko nápojů Britvic
ČTK
 ČTK

Dánský pivovar Carlsberg se dohodl na převzetí britského výrobce nealkoholických nápojů Britvic, zaplatí za něj zhruba 3,3 miliardy liber, tedy téměř 100 miliard korun. Společnost Britvic návrh na převzetí přijala, až když Carlsberg svou nabídku zvýšil. Akvizice je součástí snahy společnosti Carlsberg o diverzifikaci aktivit.

Reklama

Dánský podnik za každou akcii firmy Britvic podle dohody zaplatí 1315 pencí. Tato částka zahrnuje mimořádnou dividendu 25 pencí na akcii.

Společnost Britvic v červnu odmítla nabídku Carlsbergu, která činila 1250 pencí za akcii. Tato nabídka britský podnik ohodnocovala na 3,11 miliardy liber.

Společnost Carlsberg nyní rovněž oznámila, že koupí od britského provozovatele hospod Marston's menšinový podíl ve společném podniku Carlsberg Marston's Limited. Společnost Marston's podle agentury Reuters uvedla, že za podíl obdrží 206 milionů liber, v přepočtu 6,1 miliardy korun.

Carlsberg je třetím největším producentem piva na světě. Působí také v České republice, kde v roce 2014 koupil jedenapadesátiprocentní podíl v Žateckém pivovaru.

Reklama

Dánský pivovar Carlsberg uzavřel dohodu o prodeji svých aktivit v Rusku

Dánský pivovar Carlsberg se léčí z ruské kocoviny. Zahojit se zkusí dál v Asii

Dánský pivovar Carlsberg vykázal za loňský rok čistou ztrátu 40,79 miliardy dánských korun (zhruba 136 miliard korun), zejména kvůli rozsáhlým odpisům souvisejícím s ruskými aktivy, která podniku loni v létě zabavily ruské úřady. V letošním roce nicméně Carlsberg očekává bez zahrnutí změn v podnikové struktuře a výkyvů měnových kurzů až pětiprocentní nárůst provozního zisku. Firma to uvedla v dnešní výsledkové zprávě.

Přečíst článek

Šéf pivovaru Carlsberg označil státní převzetí aktivit firmy v Rusku za krádež

Nový šéf pivovaru Carlsberg zuří. Naše aktivity v Rusku ukradli, uvedl

Dánský pivovar Carlsberg přerušil veškeré vztahy se svými ruskými aktivitami a odmítá s ruskou vládou uzavřít dohodu, která by legitimizovala státní převzetí těchto aktivit, řekl nový šéf Carlsbergu Jacob Aarup-Andersen. Státní převzetí ruských aktivit Carlsbergu označil za krádež, informovala agentura Reuters.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme