Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pivovar Radegast má poprvé ve své historii sládkovou

Jana Tovaryšová
ČTK
 ČTK

Pivovar Radegast v Nošovicích na Frýdecko-Místecku má poprvé sládkovou. Na místo dlouholetého nošovického sládka Petra Kwaczka, který se přesunul na post manažera slovenského Pivovaru Šariš, nastoupila v září Jana Tovaryšová. Radegast je stejně jako Pivovar Šariš součástí skupiny Plzeňský Prazdroj.

Reklama

Tovaryšová absolvovala Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, kde se specializovala na bioinženýrství, obor spojující mikrobiologii a technologii. Ve slezském Pivovaru Radegast působí od roku 2014. Byla koordinátorkou výroby, později vedla sladovnu a na začátku letošního roku se ujala vedení výrobního útvaru varny a fermentace.

„Jana Tovaryšová u nás potvrdila svůj velký pivovarský talent. Prokázala jak výjimečné odborné kvality tak i schopnost vést tým desítek lidí. Respekt si získala díky systematičnosti, smyslu pro týmovost, pečlivosti a schopnosti naslouchat jiným názorům,“ uvedl manažer Pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Tovaryšová bude odpovědná nejen za výrobu piva, ale i za kontinuální modernizaci provozu při zachování tradičních varních postupů a dodržování vysokých standardů kvality. Od roku 1970 působilo na pozici sládka v Nošovicích dosud šest mužů.

„Mezi každodenní práci sládkové Pivovaru Radegast patří například zajišťování a kontrola kvality základních pivovarských surovin včetně výroby sladu ve vlastní sladovně, dodržování pivních receptur a správnosti technologického procesu kvašení a ležení, degustace piva v procesu výroby a také hotového výrobku, aby každé pivo, které opouští brány pivovaru, bylo v té nejlepší kvalitě,“ uvedl pivovar.

Reklama

Pivovar Radegast vznikl kvůli potřebě navýšení kapacity výroby piva v kraji po uzavření pivovaru v Karviné kvůli poddolování v roce 1953. O umístění nového pivovaru do Nošovic se rozhodlo zejména kvůli dostupnosti kvalitní čisté vody z horské nádrže Morávka. První várku piva v pivovaru Radegast uvařili 3. prosince 1970. V 90. letech se Radegast stal součástí skupiny Plzeňský Prazdroj, která je dnes největší pivovarnickou skupinou v Česku. Od roku 2017 ji vlastní japonská skupina Asahi.

Good Company Circle - Centrum Paraple a Pilsner Urquell

Dominika Drvoštěpová z Pilsner Urquell: S Centrem Paraple chce spojovat řemeslné dědictví a pomoc společnosti

Zvláštní edice pivních lahví Pilsner Urquell se staly vyhledávaným sběratelským kouskem. Výtěžek z prodeje přitom putoval na podporu Centra Paraple. Udržitelný přístup je přitom pro firmu důležitý ve všech rozměrech toho slova. „Prazdroj se nyní například řadí mezi 150 společností s nejférovějším systémem odměňování na světě,“ říká marketingové manažerky značky Pilsner Urquell Dominika Drvoštěpová.

Přečíst článek

Chození na pivo je old school. K mladé generaci se musíme dostat jinak, říká šéf obchodu Prazdroje

Když se jako čtyřicátník vcítím do člověka, kterému je dvacet, tak nechci pít to samé pivo, jako pije můj táta nebo děda, nechci navštěvovat stejné restaurace, hospody a už vůbec ne nálevny. A mladých dospělých lidí, kteří vypijí za večer více piv, už asi moc nebude. My tohle všechno vnímáme a snažíme se mladou generaci dostat ke kategorii piva jiným způsobem. Můžeme nabídnout něco, co se tváří jako pivo, ale úplně to pivo není – ať už jsou to různé mixované nápoje, jako je Frisco nebo lehký pitelný ležák s nižší hořkostí v podobě Proudu, říká Pavel Císař, Commercial Excellence manager Plzeňského Prazdroje.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme