Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Po Amazonu investuje velké peníze do datacenter ve Španělsku i Microsoft

Po Amazonu investuje do datacenter ve Španělsku velké peníze i Microsoft
iStock
 ČTK

Americká technologická společnost Microsoft plánuje investovat 7,16 miliardy dolarů (166 miliard korun) do nových datových center ve Španělsku. O tom, že firma požádala o povolení k výstavbě, informovala podle agentury Reuters aragonská regionální vláda. Potvrdila tak dřívější zprávu místního listu El Heraldo. Na severovýchodě země v Aragonii vzniká významné cloudové centrum.

Reklama

Společnost Microsoft podle místní vlády investici rozloží do deseti let. Firma nedávno oznámila, že investuje 2,1 miliardy eur (52 miliard korun) do datových center v Madridu.

Microsoft podle Reuters následuje svého hlavního konkurenta, cloudovou divizi AWS společnosti Amazon, která se také zaměřila na Aragonii. Amazon v květnu oznámil, že v příštích deseti letech investuje do výstavby datových center v Aragonii 15,7 miliardy eur. Amazon uvedl, že svá datová centra bude plně napájet obnovitelnou energií.

Aragonský region má velkou kapacitu větrných elektráren. Páté největší španělské město Zaragoza se stalo logistickým a dopravním uzlem, Nachází se na půli cesty mezi Madridem a Barcelonou, které jsou největšími městskými aglomeracemi ve Španělsku, a uprostřed hlavního obchodního koridoru, jenž spojuje Pyrenejský poloostrov s Francií a se zbytkem Evropy.

Apple opět kraluje žebříčku nejhodnotnějších firem. Sesadil Microsoft

Americká společnost Apple se vrátila na pozici nejhodnotnější firmy na světě. Po pěti měsících sesadila z tohoto postu Microsoft.

Přečíst článek

Reklama

Umělá inteligence (AI)

Objem globálních investic do umělé inteligence se letos přiblíží HDP Česka

Investice světových firem do umělé inteligence (AI) se budou letos dál zvyšovat a na konci roku mohou dosáhnout šesti bilionů korun, což se blíží hrubému domácímu produktu ČR. Ten loni činil 7,3 bilionu korun. Vyplývá to z analýzy investiční společnosti XTB.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme