Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pojišťovny odhadují škody. Zatím může jít až o 75 miliard

Následky povodně v Jeseníku
ČTK
 ČTK

Rozsáhlé záplavy ve střední Evropě způsobí značné ztráty pojišťovnám působícím v tomu regionu. Podle odhadů společnosti Gallagher Re budou pojištěné škody způsobené záplavami činit dvě až tři miliardy eur, tedy zhruba 50 až 75 miliard korun. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg.

Reklama

Náklady pojišťoven by tak podle agentury měly být podobné jako při katastrofálních povodních v letech 1992, 2002 a 2013. Analytik společnosti Bloomberg Intelligence Charles Graham nicméně upozornil, že stanovení přesnějšího rozsahu škod způsobených nynějšími povodněmi si ještě vyžádá určitý čas.

S rozsáhlými náklady na krytí pojištěných škod podle agentury Bloomberg musejí počítat například rakouské pojišťovny Vienna Insurance Group a Uniqa Insurance Group či polská pojišťovna Powszechny Zakład Ubezpieczeń.

Brantice u Krnova jsou jednou z obcí, které zásadně postihla povodeň.

Týden jsou bez elektřiny, vody i signálu: Zajímají se zničené obce o probíhající volby?

Více než polovinu domů v Branticích u Bruntálu zaplavila voda do výšky dvou metrů. Už týden jsou místní bez vody i elektřiny a snaží se odklidit následky ničivé povodně. Zajímají se o krajské volby? V Bernaticích přišlo volit 10 procent voličů.

Přečíst článek

Reklama

Pomalu postupující bouře Boris minulý týden rozpoutala přívalové deště a způsobila záplavy v řadě zemí ve střední a východní Evropě, včetně České republiky, Slovenska, Polska a Rakouska.

V Česku by měly pojištěné škody způsobené záplavami podle prvních odhadů České asociace pojišťoven dosáhnout 17 miliard korun. Půjde tak zřejmě pro pojišťovny o druhou největší katastrofu. Největší katastrofou v historii České republice, tedy od roku 1993, byly pro pojišťovny rozsáhlé povodně, které zasáhly Česko v srpnu 2002.

Následky povodně v Mikulovicích

EU dá Česku padesát miliard na obnovu po povodních

Státy střední Evropy zasažené povodněmi budou moci využít deset miliard eur (250 miliard korun) z unijního fondu soudržnosti, řekla ve Vratislavi šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Prohlásila, že je nutné postiženým státům umožnit, aby mohly peníze použít co nejrychleji a co nejjednodušeji. Česko při jednání s von der Leyenovou a premiéry středoevropských zemí zastupoval ministerský předseda Petr Fiala.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Následky povodně v Jeseníku

Dalibor Martínek: Přátelé z Bruntálu a Opavy, přestěhujte se do Prahy. Když se neumíte bránit velké vodě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme