Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Posílení obrany. Francouzi vyzbrojí Ukrajince stíhacími letouny Mirage

Francouzský stíhací letoun Dassault Mirage 2000
ČTK
 ČTK

Francie poskytne Ukrajině stíhací letouny Mirage, aby se mohla lépe bránit ruské agresi, prohlásil francouzský prezident Emmanuel Macron. V rozhovoru s francouzskými televizními stanicemi TF1 a France 2 také řekl, že jeho země začne s výcvikem ukrajinských pilotů. Informuje o tom agentura AP.

Reklama

Agentura Reuters ve svém zpravodajství píše o tom, že se Francie letouny východoevropské chystá prodat. Kolik jich má být, agentury neuvedly.

FOTOGALERIE: Podzemní škola v charkovském metru

Macron v rozhovoru také poznamenal, že oznámí „novou spolupráci s Ukrajinou“. Dnes v Elysejském paláci přijme ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Očekává se, že se Macron při této příležitosti vyjádří také k otázce možného vyslání francouzských vojenských instruktorů na Ukrajinu.

Reklama

Cvičení přímo na Ukrajině

Francouzský deník Le Monde nedávno napsal, že Macron s několika evropskými státy jedná o vytvoření koalice, která by cvičila ukrajinské vojáky přímo na Ukrajině. První instruktoři by podle listu do východoevropské země mohli odjet už za několik týdnů, nebo dokonce dnů.

V aktuálním rozhovoru francouzský prezident také zopakoval, že Ukrajina by měla mít možnost používat zbraně od západních spojenců k útokům na ruské vojenské cíle, aby „neutralizovala body, z nichž je napadána“.

Ruský prezident Vladimir Putin

Putin: K útoku na Západ můžeme vyzbrojit třetí země raketami dlouhého doletu

Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že Moskva by mohla poskytnout zbraně dlouhého dosahu třetím zemím, které by jimi následně mohly zaútočit na cíle na Západě. Učinil tak v souvislosti s rozhodnutím, kterým západní země povolily Ukrajině použít jimi dodané dalekonosné zbraně k útokům na ruské území. Informovala o tom agentura AP.

Přečíst článek

Ukrajinští vojáci při cvičení

Ukrajinci našli další způsob financování války. Okrádají Rusy přes call centra

Ukrajina provozuje stovky podvodných call center, kterými okrádá ruské občany a výdělky financuje svou armádu. V rozhovoru s deníkem Izvestija to řekl místopředseda představenstva ruské státní banky Sberbank Stanislav Kuzněcov. Objem takto vyvedených peněz podle něj jen za loňský rok činil 250 miliard rublů (64 miliard korun).

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Francouzský prezident Emmanuel Macron

Už žádná holubice míru, spíše válečný jestřáb. Co stojí za proměnou Emmanuela Macrona?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme