Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pražské letiště má krizového manažera pro odbavování kufrů

Pražské letiště má krizového manažera pro odbavování kufrů
Profimedia
 ČTK

Jiří Jarkovský byl nově zvolen do funkce předsedy představenstva Czech Airlines Handling (CSAH), dceřiné společnosti pražského letiště, která má na starost odbavování zavazadel. Informovala o tom ředitelka komunikace Letiště Praha Eva Krejčí.

Reklama

CSAH se na začátku července kvůli nedostatku pracovníků a velkému letovému provozu potýkala se zpožděním nakládky i výdeje kufrů. Kvůli problémům s kufry rezignoval předchozí šéf představenstva Tomáš Svoboda. Jarkovský už CSAH v minulosti vedl. Nyní bude podle firmy zastávat roli krizového manažera.

Prvním úkolem nového šéfa bude podle Krejčí efektivní nastavení provozního plánování společnosti v kombinaci s řešením nepravidelností v provozu. V tuto chvíli se Jarkovský seznamuje s aktuální situací. „V první řadě chci podpořit stávající i nové zaměstnance a ujistit je, že jejich práce je pro bezproblémový odlet cestujících či jejich návrat zpět domů zásadní,” řekl.

Letiště v Praze postihl další technický výpadek

nformační systémy pražského Letiště Václava Havla měly dnes odpoledne technické problémy. Nefungovaly hlavní informační tabule v terminálech a podle mluvčí letiště Kláry Divíškové výpadek systémů postihl i intranet, web a interní komunikační kanály letiště. Zhruba dvě a půl hodiny po oznámení problémů na síti X letiště uvedlo, že informační systémy opět fungují.

Přečíst článek

Zmatky i na webu

Představenstvo CSAH má podle webu firmy momentálně tři členy. Michal Soukup podle Krejčí zůstává místopředsedou představenstva. Jako třetího člena společnost na webu uvádí Lukáše Krále. Podle specialistky externí komunikace letiště Denisy Hejtmánkové je informace na webu chybná, představenstvo je v tuto chvíli dvoučlenné.

Reklama

Jarkovský pracoval v oboru letectví od roku 1995. Byl vedoucím provozu, později výkonným ředitelem úseků odbavení u Českých aerolinií. Následně se přesunul do představenstva společnosti CSAH, kde šest let působil ve funkci předsedy představenstva. V posledních čtyřech letech zastával funkci předsedy představenstva v DPOV, dceřiné společnosti Českých drah, která se zabývá opravami kolejových vozidel. V DPOV ho nahradil právník Tomáš Honomichl, specialista na finanční právo.

Ilustrační foto

Návrat do reality. Letiště Praha obnovilo běžný provoz s funkčním systémem

Na Letišti Praha už všichni letečtí dopravci, kterých se dotkl páteční celosvětový výpadek odbavovacího systému GoNow, fungují ve standardním režimu. Oznámila ředitelka komunikace pražského letiště Eva Krejčí. Cestující nicméně upozorňuje, aby sledovali svůj let na webu s přehledem letů. V běžném režimu už některé společnosti fungovaly v pátek večer, kdy odbavovací systém postupně nabíhal. V pátek bylo na Letišti Václava Havla Praha zrušeno 12 příletů a 13 odletů, zpoždění mělo 83 příletů a 113 odletů.

Přečíst článek

Jiří Jarkovský

Chci předcházet problémům s přepravou, říká nový krizový manažer pražského letiště

Na to, aby na letišti nedocházelo k excesům se zavazadly má dohlídnout nový krizový manažer. Role se od prvního srpna ujme Jiří Jarkovský. Současný předseda představenstva Tomáš Svoboda podal rezignaci.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme