Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Přepadovka. Zaměstnance Tesly na nemocenské chodí kontrolovat jejich šéfové

Opening Tesla Factory Berlin Brandenburg
ČTK
 ČTK

Nemocnost v německé továrně americké automobilky Tesla je třikrát vyšší než průměr v odvětví. Zaměstnance na nemocenské proto chodí neohlášeně kontrolovat jejich šéfové. S odkazem na zvukový záznam z pracovní porady o tom píše německý hospodářský deník Handelsblatt.

Reklama

Vedoucí závodu v Grünheide u Berlína André Thierig a vedoucí personálního oddělení Erik Demmler na schůzi podle listu informovali, že míra nemocnosti v poslední době dosahovala až 17 procent. Demmler uvedl, že firma proto začala provádět neohlášené návštěvy v domácnostech zaměstnanců, kteří nahlásili pracovní neschopnost.

„Jednoduše jsme vybrali 30 zaměstnanců. Někteří byli na nemocenské poměrně dlouho, někteří ji nahlásili čerstvě. Zjištění byla různá,“ řekl Demmler. Někteří zaměstnanci zástupce vedení nepustili dovnitř, jiní vyhrožovali, že zavolají policii. Setkal se i s „latentní agresí“.

Demmler podle Handelsblattu na schůzi uvedl konkrétní údaje o míře nemocnosti. Ve 32. kalendářním týdnu, tedy na začátku srpna, dosáhla 15 procent a v následujícím týdnu 17 procent. Příštích 14 dní byl závod v Grünheide zavřený. V září se absence stálých zaměstnanců pohybovala mezi deseti a 11 procenty. Naproti tomu z lidí, kteří byli najati na dobu určitou, chyběla pouze dvě procenta. Podle listu nyní Tesla vyjedná se závodní radou o tom, aby tito pracovníci dostali stálou smlouvu.

Výstavba továrny Tesla u Berlína

Tesla kvůli výstavbě továrny u Berlína pokácela půl milionu stromů

Kvůli výstavbě obří továrny firmy Tesla nedaleko Berlína bylo vykáceno odhadem půl milionu stromů. Vyplývá to ze satelitních snímků pořízených nad kontroverzní stavbou, informoval zpravodajský server The Guardian.

Přečíst článek

Reklama

Elon Musk

S Elonem Muskem chodí dvacet bodyguardů a zdravotník. Skoro všude

Elon Musk si už deset let platí špičkovou ochranku, má i vlastní malou tajnou službu. Výdaje na osobní ochranu nejbohatšího člověka světa ale v poslední době rostou.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme