Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Letiště v Praze reaguje na problém s odbavováním zavazadel. Najme krizového manažera

Ilustrační foto
Profimedia.cz
Petra Nehasilová
pej

Na to, aby na letišti nedocházelo k excesům se zavazadly má dohlídnout nový krizový manažer. Nastoupí v srpnu, jeho jméno ale dosud letiště nezveřejnilo.

Reklama

Hlavním úkolem bude strategické plánování činností společnosti Czech Airlines Handling CSAH v kombinaci s nepravidelností provozu.

„Letiště Praha bohužel zatím nemůže zveřejnit jméno krizového manažera s ohledem na jeho pracovní závazky vůči stávajícímu zaměstnavateli. Veřejnosti ho představíme v průběhu příštího týdne. Manažer s dlouholetou zkušeností z provozu se nicméně s aktuální situací již intenzivně seznamuje,“ uvedla v tiskové zprávě ředitelka komunikace Eva Krejčí.

Smartwings

Během prázdnin odbaví pražské letiště 3,5 milionu lidí. Dovolenkáři ušetří čas online check-inem

Letecká doprava je po pandemii covidu opět na vzestupu. Jen během prázdnin očekává pražské letiště odbavení 3,5 milionu osob. Letošní výhodou je možnost online check-inu i na chartertových letech.

Přečíst článek

Společnost CSAH přijetím nového manažera reaguje na problémy s odbavováním zavazadel, se kterými se letiště potýkalo během toto týdne.

Reklama

V neděli večer a začátkem týdne z Prahy do cílových destinací odletělo devět letadel bez zavazadel. V Praze tak zůstalo více než tisíc zavazadel.

Nicméně při zpoždění, ztrátě nebo poškození zavazadla má cestující podle Montrealské úmluvy nárok na náhradu škody, tedy proplacení vynaložených nákladů, a to do výše 35 tisíc korun. Pokud tedy zpoždění trvá déle než několik hodin a lidé si potřebují nakoupit potřeby k naplnění cíle cesty.

Pokud ale lidé jedou na zájezd se speciální náplní, může jít také o proplacení nákupu nebo výpůjčky speciálního vybavení, které zůstalo ve zpožděném zavazadlu. Tyto náklady cestujícím proplácí konkrétní letecký dopravce, a to pomocí tzv. PIR Reportu. To je reklamační formulář, který cestující mohou vyplnit na přepážce reklamace zavazadel na letišti. Nelze tedy náklady požadovat po letišti, ani po handlingové společnosti, která má na starost nakládku a vykládku zavazadel na letišti.

Peking s Prahou spojuje přímá letecké linka

Praha obnovila přímé lety do Pekingu. Česko láká čínské turisty

Praha má znovu přímé letecké spojení s pevninskou Čínou. Každé pondělí, středu a pátek zajistí společnost Hainan Airlines pravidelné lety mezi českou metropolí a Pekingem. Zájem turistů z Číny o Česko roste.

Přečíst článek

Terceira, Azorské ostrovy, Portugalsko

REPORTÁŽ: Terceira, ostrov, kde kotvily lodě se zlatem a kořením. Dnes tam jsou stíhačky, krávy a božský klid

Bývalo to důležité centrum světového obchodu. Dnes tento ostrůvek najde na mapě jen málokdo. Je přitom věčná škoda jej nepoznat, protože oplývá kouzlem dávné slávy, překrásnou patchworkovou krajinou i neuvěřitelnými jeskynními útvary. A najdete ho i na seznamech UNESCO kvůli historii a unikátní přírodě. Řeč je o Terceiře, tedy o třetím ostrově podle okamžiku objevení i velikosti z celkem devíti Azorských ostrovů, které leží v Atlantiku mezi Amerikou a Evropou.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

České aerolinie, ČSA, Letiště Václava Havla

Letiště Praha i ČSA patří k nejhorším na světě ve srovnání s konkurencí, říká žebříček AirHelp

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme