Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Praha obnovila přímé lety do Pekingu. Česko láká čínské turisty

Peking s Prahou spojuje přímá letecké linka
iStock
Michal Nosek
nos

Praha má znovu přímé letecké spojení s pevninskou Čínou. Každé pondělí, středu a pátek zajistí společnost Hainan Airlines pravidelné lety mezi českou metropolí a Pekingem. Zájem turistů z Číny o Česko roste.

Reklama

Aktuální data za první čtvrtletí letošního roku potvrzují, že počet zahraničních turistů, kteří se rozhodli navštívit Česko, roste, i když ještě stále nedosahuje úrovně z roku 2019. Cizinci na cestách do a po Česku utrácejí více než domácí cestovatelé.

Miodrag Mlačić, ředitel Chorvatského turistického sdružení

Miodrag Mlačić: Češi dávno nejsou paštikáři. Patří k těm nejbohatším turistům v Chorvatsku

Češi dobývají Chorvatsko víc než 130 let. Nejenže se k Jadranské riviéře jezdí rekreovat, ale kupují tam i nemovitosti. „Češi před 130 lety nastartovali náš cestovní ruch a opět se k nám vrací. Nakupují a je jich u nás čím dál víc,“ říká Miodrag Mlačić, ředitel Chorvatského turistického sdružení. V rozhovoru pro Newstream přiblížil i podrobnosti o letošní sezóně.

Přečíst článek

„V tomto ohledu hrají zásadní roli přímé lety ze vzdálených destinací. Dokazuje to i praxe. Tak třeba pozitivně se podepsalo zahájení linky mezi Prahou a Soulem v loňském roce. Na základě této zkušenosti můžeme očekávat, že obdobný přínos bude mít také znovuobnovené přímé letecké spojení s Pekingem,“ uvádí ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism František Reismüller.

Číňané mají chuť cestovat

Tento krok podpoří příjezdový cestovní ruch v Česku. „Turisté ze vzdálených destinací, včetně Číny, pokračují dále a cestují po Evropě. Z Česka míří například do Rakouska, Německa, Francie či třeba Itálie. Je to logické, pokud už absolvují dlouhý let, chtějí poznat více destinací najednou. Přímé spojení Praha – Peking tak bude v konečném důsledku přínosem pro celý evropský turismus,” dodává.

Reklama

Turisté, kteří navštíví italské Benátky, aniž by v nich přespali, budou muset uhradit pět eur (125 korun).

Jaro v Benátkách? Připravte si peněženky

Poplatek za návštěvu italských Benátek skutečně odstartuje 25. dubna. Informaci potvrdil benátský starosta Luigi Brugnaro. Systém zatím bude v testovacím režimu, píší zahraniční tiskové agentury. Turisté, kteří město navštíví, aniž by v něm přespali, tak budou muset uhradit pět eur (125 korun). Kontroly budou namátkové.

Přečíst článek

Právě obnova dálkových linek je dlouhodobou prioritou i Letiště Praha.  Asie tak představuje velmi důležitý zdrojový trh. Zatímco v roce 2019 dorazilo do Česka více než 1,7 milionu turistů z Asie, v loňském roce to bylo 776 tisíc. „Pevně věřím, že právě obnovená přímá linka do Pekingu bude tím správným stimulem pro oživení a další rozvoj příjezdového cestovního ruchu z Číny. Spojení do Pekingu bude také skvělou příležitostí pro české turisty nejen k poznávání čínské metropole, ale díky navazujícím letům také celé Číny a Asie,” doplňuje předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

Na zahájení přímého spojení naváže marketingová kampaň, jež bude propagovat Česko jako zemi, která opravdu stojí za návštěvu. CzechTourism také připravuje ve spolupráci s Hainan Airlines velký fam trip pro zástupce významných cestovních kanceláří z regionu.

Dubrovník

Policie na Jadranu vás zkasíruje za nedostatečné oblečení i konzumaci alkoholu na veřejnosti

Pláže u Jaderského moře  budou i letos cílem tradiční dovolené stovek tisíc Čechů. Přijíždějí za klidným mořem, historickými městy i přírodními parky.  Chorvatsko je u českých dovolenkářů oblíbené i díky tomu, že sem dojedou svým vozem. Před cestou je důležité automobil důkladně zkontrolovat a nezapomenout sbalit potřebné dokumenty. Na co tedy před cestou nezapomenout, a co mít na paměti na místě? 

Přečíst článek

Hainan Airlines vznikla v lednu 1993 a je jednou z nejrychleji rostoucích leteckých společností v Číně. Provozuje více než 40 mezinárodních a regionálních tras. V rámci spojení Praha – Peking a Peking – Praha bude provozovat tři lety týdně. Z pražského letiště Václava Havla bude spoj do Pekingu odlétat ve 14:00 hodin,  zpět do Česka z Beijing Capital International Airport pak ve 2:30  místního času. 

Exotická dovolená ve Vietnamu

Exotika First Minute. České cestovky na zimu chystají cesty do Mexika, Keni, Bahrajnu nebo Vietnamu

České cestovky posilují segment zimních zájezdů do exotických destinací. Po končící aktuální sezoně, která do vzdálených končin poslala desítky tisíc Čechů, se již chystají plány na příští zimu. A nabídka se značně rozšíří, ať už co do počtu nabízených destinací, tak také do možností odkud na exotickou dovolenou letět.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme