Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Prodeje elektrických aut v Česku opět výrazně rostou. Odbytu vládne Tesla

Prodeje elektrických aut v Česku opět výrazně rostou. Odbytu vládne Tesla
Profimedia
 ČTK

Prodej elektromobilů za sedm letošních měsíců vzrostl o 44 procent na 4987 aut. Poptávka po hybridních vozech stoupla o 36 procent na 30 238 prodaných vozů. Z toho 3498 vozů byly plug-in hybridy. Na celkovém počtu registrovaných osobních se čistě elektrické vozy podílejí 3,65 procenta a hybridní 22,1 procenta. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.

Reklama

Nejprodávanější značkou elektromobilů zůstává díky agresivní cenové politice Tesla s 1957 vozy, druhá Škoda prodala 473 vozů Enyaq a třetí je Volvo se 454 vozy. Následují Hyundai, BMW a Volkswagen.

Na prvním místě v prodeji hybridů je se 7509 vozy Toyota, následuje domácí Škoda s prodejem 3327 aut a třetí je Volvo s 2736 vozy. Nejprodávanějším hybridním modelem je Škoda Octavia s 2867 vozy před Toyotou Corolla.

Elektroauta netáhnou. Jejich počet ve svém portfoliu zredukovala další autopůjčovna

Elektromobily netáhnou. Jejich počet ve svém portfoliu zredukovala další autopůjčovna

Autopůjčovna Sixt SE snížila počet elektromobilů ve své flotile, protože zákazníci dávají přednost pronájmu vozů se spalovacím motorem. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na oznámení společnosti. Podobný krok učinila i konkurenční autopůjčovna Hertz Global Holdings.

Přečíst článek

"Zájem o elektromobily nabírá díky dotačnímu programu ministerstva průmyslu na síle, nicméně za výhodnou cenu lze nyní pořídit i hybridy, které jsou cenově plně srovnatelné s auty se spalovacím motorem. Hybridy by do konce roku mohly na trhu získat až čtvrtinový podíl," řekl generální ředitel Toyota a Lexus ČR Martin Peleška.

Reklama

Prodej nových aut na českém trhu vzrostl za sedm měsíců letošního roku meziročně o 3,8 procenta na 136 673 vozů. V červenci odbyt vzrostl o 8,5 procenta na 17 452 vozů.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme