Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

První miliony. Na sbírková konta pro postižené záplavami přicházejí peníze

Záplavy již na řadě míst slábnou
Profimedia.cz
 ČTK

Na sbírková konta určená na pomoc lidem postiženým nynějšími ničivými záplavami v Česku se během víkendu sešly miliony korun. Člověku v tísni poslali lidé za 24 hodin 24 milionů korun.

Reklama

Veřejná sbírka organizace Adra do dnešního rána vynesla víc než tři miliony korun. Charita ČR shromáždila 2,6 milionu, Český červený kříž téměř 1,6 milionu korun. Diakonii poslali dárci na účet nebo nebo prostřednictvím dárcovských textových zpráv 1,2 milionu korun.

Neziskové organizace od pátku vysílají do nejvíce postižených oblastí své pracovníky i dobrovolníky. Ve spolupráci s hasiči a místními samosprávami mimo jiné obsluhují evakuační centra, provozují nouzové ubytování, rozdávají balíčky s jídlem nebo lidem poskytují psychologickou pomoc. Jsou připravené pomoci také s odstraňováním následků katastrofálních záplav.

Dlouhodobá pomoc

"Peněžní dary použijeme v nejbližší době nejen na finanční pomoc lidem, kteří byli zasaženi povodní, ale i na materiální pomoc v terénu, zajištění pitné vody nebo koordinaci dobrovolníků - tam spadá třeba i jejich pojištění, strava a podobně. Chystáme se také dlouhodobě pomáhat například při sanaci studní," řekl mluvčí organizace Adra Filip Muroň. "Jsme vděční všem dárcům za jejich štědrost a solidaritu," doplnil.

Reklama

"Děkujeme vám ze srdce za váš štědrý příspěvek na sbírku pro oběti povodní. Díky vaší pomoci můžeme poskytnout nezbytnou podporu těm, kteří ji v této těžké chvíli nejvíce potřebují," uvedla Lenka Hlavatá z Českého červeného kříže.

Informace o sbírkových kontech získají zájemci na webových stránkách jednotlivých neziskových organizací nebo na portálu darujme.cz.

Řeka Stěnava protéká kolem textilního podniku Veba, 15. září 2024, Broumov.

Krnov zaplaven, Troubky se evakuují, v Opavě voda stagnuje, z Hanušovic lidé nestihli utéct

Moravu a Slezsko přes víkend sužovaly povodně, problémy a škody působily také na jihu a severovýchodě Čech a na Vysočině. Toky se po deštích rozvodňují od pátku, v sobotu Moravskoslezský a Olomoucký kraj vyhlásily stav nebezpečí, v neděli ho zavedl Liberecký kraj pro Frýdlantský výběžek. Voda se vylila do některých měst, na Jesenicku její nápor nevydržely některé domy. Evakuováno bylo v celé ČR přes 10 tisíc lidí, pohřešováni jsou čtyři lidé. Výpadky jsou v energetice i v sítích mobilních operátorů, problémy jsou v dopravě. Provoz omezí některé školy. Vláda bude jednat o materiální pomoci.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

David Ondráčka: Za kulisy krajských voleb. Přes kraje teče hodně peněz aneb jak politické zájmy ovlivňují život v regionech

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme